shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Montea zet vaste voet op Duitse bodem

Montea breidt haar landbank uit, met de aankoop van twee herontwikkelingsprojecten te Mannheim en Leverkusen. ▪ Aankoop van een 83.000 m² greyfield terrein met strategische ligging in Mannheim ▪ Sale & lease back van een logistiek gebouw met herontwik-kelingspotentieel in Leverkusen De totale investering bedraagt op heden ongeveer € 43 miljoen. Met een aanvangshuur van € 1,8 miljoen realiseert Montea op deze terreinen een netto aanvangsrendement van 4,2%. Deze transacties passen binnen groeiplan Track’24. Het plan dat tegen eind 2024 de portefeuille zal laten groeien naar € 2,2 miljard.

Montea zet de eerste stappen op Duitse bodem met de aankoop van een greyfield terrein in Mannheim van 83.000 m². Daarnaast sluit Montea ook een sale and lease back deal voor een logistiek gebouw in Leverkusen dat later zal herontwikkeld worden naar een stadsdistributiecenter. De totale investering in de nieuwe Duitse activiteiten bedraagt zo’n € 43 miljoen. Deze uitbreiding zorgt voor een sterke schaalvergroting en zet Montea mee op weg naar een portefeuille van € 2,2 miljard tegen eind 2024. Inmiddels is Montea actief in vier landen: na België, Nederland en Frankrijk, nu dus ook in Duitsland.Met de aankoop van twee herontwikkelingsprojecten in Duitsland breidt Montea verder uit. Montea koopt een eerste terrein aan in Mannheim, dat voor 8,5 jaar verhuurd is aan de Duitse FDT Flachdach. Eens die huurovereenkomst afloopt, wordt het greyfield terrein – met een oppervlakte van meer dan 8 hectare – herontwikkeld tot een duurzame logistieke ruimte.Jo De Wolf, Chief Executive Montea: “We zetten ons groeiverhaal verder met de focus op (her)ontwikkeling van strategische gronden nabij belangrijke consumptiepolen. Mannheim situeert zich in het centrum van de metropoolregio Rhein-Neckar. Door deze strategische ligging is het meteen één van de sterkste logistieke en economische groeipolen van Duitsland. De site is dus ideaal gelegen voor logistieke activiteiten.”Naast de aankoop van de site in Mannheim, heeft Montea ook een sale en lease back overeenkomst ondertekend met TMD Friction Services GmbH. Het gebouw – gelegen op een terrein van 2,8 hectare groot – wordt na het verlopen van de huurovereenkomst herontwikkeld tot een stadsdistributiecenter. De ligging van dit gebouw is alvast gunstig aangezien Leverkusen zich op de rand van Keulen bevindt, de vierde grootste stad van Duitsland.De totale investering van deze twee nieuwe transacties bedraagt zo’n € 43 miljoen, met een aanvangshuur van € 1,8 miljoen en een aanvangsrendement van 4,2%.Deze transacties passen binnen het groeiplan Track’24. Het plan om tegen eind 2024 de portefeuille te laten groeien naar € 2,2 miljard.

Samenwerking met sterke partner

Montea besloot vorig jaar om na België, Frankrijk en Nederland ook de Duitse markt te betreden en zo zijn internationale slagkracht te vergroten. Montea ging hiervoor een partnership aan met het Duitse IMPEC Group GmbH.Domenique Mannsperger, Directeur IMPEC Group GmbH: “We zijn verheugd dat we onze eerste twee ontwikkelingsprojecten op deze uitzonderlijke en veelgevraagde locaties mogen aankondigen. Hiermee geven we een sterk signaal naar de markt. Het is voor ons belangrijk om samen met Montea duurzaam logistiek vastgoed te blijven ontwikkelen en de doelstellingen van een verantwoorde langetermijnbelegger waar te maken.”

Advertentie

Lees hier het volledige persbericht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie