shareholder

Francis Kint volgt Dirk Goeminne op als CEO van Ter Beke

De raad van bestuur van Ter Beke NV heeft Francis Kint benoemd als nieuwe CEO van de groep Ter Beke met ingang van 1 juni 2018. Hij volgt Dirk Goeminne op, wiens mandaat als CEO – zoals eerder aangekondigd - op 31 mei 2018 afloopt.

Francis Kint is op dit moment CEO van Vion, een internationale vleesproducent met hoofdkantoor in Boxtel, Nederland. Vion levert wereldwijd vers varkens- en rundvlees, en afgeleide producten in retail, foodservice en de vleeswarenindustrie. Hij bouwde een internationale loopbaan uit bij onder andere Sara Lee, Chiquita, Fiskars en UNIVEG.

Francis Kint is burgerlijk ingenieur en is 56 jaar. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Volgens Louis Verbeke wordt Francis Kint de juiste man op de juiste plaats: “Hij heeft heel wat ervaring met integratie bij overnames. Zijn uitgebreide kennis van het foodservice en het retailkanaal zal Ter Beke helpen om deze integratie verder uit te bouwen. Bovendien kent hij de markten die relevant zijn voor Ter Beke door en door”.

Mits goedkeuring door de algemene vergadering eind mei, wordt Dirk Goeminne voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt daarbij Louis Verbeke op, van wie het mandaat als voorzitter afloopt op 31 mei 2018. Dirk Goeminne zegt: “Ik blijf nauw betrokken bij Ter Beke, en ga, waar gewenst, de transities op managementvlak en de integratie van de gekochte bedrijven mee faciliteren”.

“Ter Beke is voor mij een nieuwe uitdaging in mijn thuisland” zegt Francis Kint. “Ter Beke is actief in groeimarkten met mooie producten. De ambitie van Ter Beke is groot en de groeistrategie duidelijk. Ik kijk ernaar uit om, samen met het directiecomité en het management team, die ambitie waar te maken.”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud