shareholder

Eerste ABB door een GVV

Eerste ABB door een GVV: succesvolle versnelde private plaatsing van 1.250.000 nieuwe aandelen aan een uitgifteprijs van 160,0 euro per aandeel, resulterend in bruto-opbrengsten van 200 miljoen euro

Zoals eerder aangekondigd, lanceerde WDP een kapitaalverhoging in geld binnen het toegestaan kapitaal met opheffing van het wettelijk voorkeurrecht (deels ten gunste van de huidige referentieaandeelhouder van WDP, de maatschap RTKA, zijnde de familiale maatschap van de familie Jos De Pauw) en zonder toekenning van een onherleidbaar toewijzingsrecht aan de bestaande aandeelhouders, door middel van een versnelde vrijgestelde private plaatsing bij internationale institutionele beleggers met samenstelling van een orderboek (accelerated bookbuild of ABB) (de Kapitaalverhoging).

De vennootschap kondigt nu aan dat zij de private plaatsing succesvol heeft afgerond en dat 1.250.000 nieuwe aandelen, zijnde alle nieuwe aandelen inclusief de pre-allocatie van 20% van de nieuwe aandelen ten gunste van de referentieaandeelhouder (de familie Jos De Pauw, via de maatschap RTKA) en wat overeenstemt met ongeveer 5,3% van het uitstaand kapitaal voorafgaand aan de Kapitaalverhoging, werden geplaatst bij institutionele beleggers tegen een prijs van 160,0 euro per aandeel. Deze prijs houdt een korting in van 1,0% ten opzichte van de laatste koers van woensdag 6 november 2019 ten bedrage van 161,6 euro.

Gelet op de uitgifteprijs en het aantal nieuwe aandelen, bedraagt het brutobedrag van de kapitaalverhoging 200 miljoen euro. De vennootschap is voornemens de netto-opbrengsten te gebruiken om haar financiële slagkracht te verhogen en haar eigen vermogen te versterken zodat zij de uitvoering van haar groeiplan 2019-23 kan verderzetten.

De uitgifte alsook de levering en toelating tot de verhandeling op de gereglementeerde markten van Euronext Brussels en Euronext Amsterdam van de nieuwe aandelen, worden verwacht plaats te vinden op 12 november 2019.

De verhandeling in het aandeel WDP werd als gevolg van deze private plaatsing tijdelijk geschorst en zal morgen, bij opening van de beurs, hernemen.

ING en Kempen traden op als Joint Global Coordinators en samen met Belfius Kepler Cheuvreux, BNP Paribas Fortis, KBC Securities en Natixis als Joint Bookrunners.

Joost Uwents, CEO WDP: “We zijn verheugd met dit resultaat, dat het vertrouwen toont van de beleggers in WDP en zijn groeiambities.”

“Bovendien laat deze transactiestructuur (via een ABB), die recent ook mogelijk gemaakt werd voor GVV’s, toe om snel en efficiënt kapitaal op te halen en om op een proactieve manier de kapitaalstructuur te beheren. Gelet op de sterke groei en internationalisatie van de GVV-sector, is deze verbeterde toegang tot de kapitaalmarkten een belangrijke evolutie”, voegt Mickael Van den Hauwe, CFO WDP, toe.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud