shareholder

WDP ontwikkelt nieuwe thuisbasis voor Global Distribution Centre van Barry Callebaut in Lokeren

Barry Callebaut, 's werelds grootste fabrikant van cacao- en chocoladeproducten, kiest voor een nieuw Global Distribution Centre (GDC) in Lokeren dat zal worden ontwikkeld door WDP. Deze unieke, duurzame logistieke hub, bestaande uit een low bay en een volledig geautomatiseerde high bay (samen goed voor een oppervlakte van meer dan 60.000 m²), zal geheel energieneutraal opereren en gelegen zijn in het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren. Het nieuwe GDC zal de activiteiten van Barry Callebaut in België verder verankeren; het zal immers fungeren als logistieke hub voor de wereldwijde distributie van alle chocolade die door Barry Callebaut wordt geproduceerd. WDP voorziet een investering van circa 100 miljoen euro.

UNIEKE DUURZAME LOGISTIEKE HUB

WDP zal een unieke logistieke warehouse site realiseren voor Barry Callebaut, gelegen in het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren. Deze site zal het nieuwe Global Distribution Centre (GDC) voor Barry Callebaut huisvesten, dat zal worden ontwikkeld in lijn met Barry Callebaut’s duurzame Forever Chocolate Strategy. De logistieke hub zal volledig energieneutraal opereren en zal BREEAM Outstanding worden gecertificeerd en, onder meer, worden uitgerust met zonnepanelen, materialen met een lage levenscycluskost, geothermie, laadpalen voor elektrische voertuigen en uitgebreide voorzieningen voor fietsers. De warehouse site zal bestaan uit een nieuwe logistieke low bay en een volledig geautomatiseerde high bay (samen goed voor een oppervlakte van meer dan 60.000 m²). De oplevering ervan is voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2021. WDP gaat voor deze realisatie uit van een investeringsbudget van circa 100 miljoen euro (inclusief de investeringen voor de automatisatie) en een marktconform rendement voor wat betreft dit type topproject. Barry Callebaut zal dit nieuwe GDC huren op basis van een langetermijn huurcontract.

VERHOOGDE EFFICIËNTIE EN OPTIMALISATIE VAN SERVICE EN MOBILITEIT

Barry Callebaut wenst op deze locatie in Lokeren zijn wereldwijde logistieke activiteiten in België te centraliseren en te verankeren. De efficiëntie van zijn goederenstroom zal worden geoptimaliseerd en verhoogd door de centralisatie van alle chocolade en zijn wereldwijde distributie vanuit deze site. Het GDC zal gelegen zijn in het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren, dat een directe connectie biedt met de autosnelweg E17 en de Antwerpse haven.

Het nieuwe GDC wil de activiteiten van Barry Callebaut, heden op verschillende locaties in de regio Aalst, centraliseren, rekening houdende met de voorziene groei van de groep. Ook worden de vervoersstromen geoptimaliseerd door middel van een aangepaste in- en outbound flow van de productiesite in Wieze; zowel afgewerkte als ruwe producten zullen voortaan doorheen het logistieke proces worden gebundeld. De huidige 85 werknemers blijven aan de slag. Op basis van de voorziene groei van de activiteiten in het GDC, voorziet Barry Callebaut een uitbreiding van het aantal werknemers van zodra de site operationeel is.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud