shareholder

Accent lanceert app Nowjobs ook in Brussel

ROESELARE, 26 maart 2018 Uitzend-selectiebedrijf Accent uit de groep House of HR lanceerde in het voorjaar van 2017 met “NOWJOBS” een app die volledig aansluit op het “nieuwe werken”. De app speelt immers niet alleen in op de verdere digitalisering van de rekruteringsmarkt, maar ook op de noden van jongeren die snel een centje willen bijverdienen en op de behoeften van de horeca- retail- en eventsector die vaak snel tijdelijke personeelstekorten moeten opvangen. Na het enorme succes in Vlaanderen gaat NOWJOBS nu ook in Brussel van start, met de ondersteuning van de gespecialiseerde kantoren van Accent in retail en horeca. Accent laat de lancering ook gepaard gaan met een Horeca Academy training voor nieuwe bijverdieners in de horeca.

Opmars van flexijobs zet zich ook buiten de horeca door

Steeds meer werkende studenten en jongeren die snel wat extra centen willen verdienen

Het aantal jobstudenten blijft sinds de wettelijke hervormingen van 2012, die studenten de kans bieden om flexibeler te werken, enorm in de lift zitten. De tijd dat studenten voor reisjes, fuiven en concerten enkel een beroep deden op zakgeld ligt definitief achter de rug. Daarvoor willen ze nu vaak snel een aantal uur kunnen werken. Ook de flexijobs zijn aan een enorme opmars bezig. In februari 2018 werkten al 12,8% personen meer onder het flexstatuut dan in december 2017. En bovendien werken zij niet langer bijna uitsluitend in de horeca. In februari werden immers al 7,6% van de gewerkte uren met flexijobs gepresteerd in andere sectoren dan de horeca. Dankzij NOWJOBS kunnen studenten en andere bijverdieners voortaan ook in Brussel, dat een erg belangrijke markt is voor bijverdieners, op die manier snel en op een zeer gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier aan de slag. “Sinds de lancering in Vlaanderen een jaar geleden maken al ruim 60.000 kandidaten gebruik van de app” zegt sales- en marketingmanager Eline David. “In meer dan de helft van de gevallen kunnen kandidaten die via NOWJOBS solliciteren voor een klus 24 uur later al aan de slag, meestal in het weekend, maar ook in de week. Ook in Brussel bieden we hen nu die kans, mede dankzij de ondersteuning van onze gespecialiseerde kantoren in retail en horeca.”

Horeca Academy

Na het succes van NOWJOBS in Vlaanderen is het nu dus tijd voor expansie in Brussel, temeer omdat de app ondertussen is geoptimaliseerd en uitgebreid met enkele nieuwe features. De app werkt volledig volgens de principes van de platformeconomie die jongeren ook gebruiken om zich te verplaatsen, logies of zelfs een lief te zoeken. “En ook voor de retail, de eventsector en de horeca creëren we een win-win”, zegt Eline David. “Ondernemers uit die sectoren kunnen zo à la minute tijdelijke tekorten invullen. Bovendien helpen we hen door voor bijverdieners Horeca Academy trainingen van vier uur te organiseren waarin de tijdelijke werknemers etiquetteregels leren maar ook hoe ze flessen wijn moeten ontkurken volgens de regels van de kunst , hoe ze moeten indekken en afruimen en hoe ze met drie borden op de arm kunnen lopen. Na het volgen van deze training kunnen ze in hun profiel op de app een label toevoegen dat dus aangeeft dat ze al een inspanning hebben geleverd om enigszins beslagen op het ijs te komen.”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud