Advertentie
talent artikels

Conny Vandendriessche genomineerd voor Vlerick Award

©Accent

Conny Vandendriessche, de medeoprichtster van uitzend- en selectiekantoor Accent, die vandaag aan het hoofd staat van Stella P., een bedrijf dat raden van bestuur adviseert om de meest geschikte onafhankelijke bestuurders en externe adviseurs aan te trekken, is net als Gaëtan Hannecart, Dieter Penninckx en Marleen Vaesen genomineerd voor de Vlerick Award 2017, die dit jaar “Beyond Excellence” als centraal thema heeft.

Uitzonderlijke verdiensten

De Vlerick Award bekroont uitzonderlijke mensen die in België of als Belg in het buitenland een belangrijke economische, politieke of maatschappelijke rol vervullen. Op de erelijst staan onder meer de namen van Karel Van Miert, Peter Piot en Jeanne Devos. De laatste drie winnaars waren Michel Moortgat, Alain Bernard en Françoise Chombar. Precies omdat Conny Vandendriessche, sinds ze 22 jaar geleden met de oprichting van Accent Jobs in het bedrijfsleven stapte, altijd de lat hoger is blijven leggen en nooit vond dat het bereiken van uitmuntendheid een eindpunt kon zijn, heeft ze deze nominatie in de wacht gesleept.

Een mooi parcours

Het parcours dat Conny Vandendriessche aflegde met Accent, het bedrijf dat ze in 1995 samen met Philippe Cracco oprichtte, verdient zonder meer het predicaat “uitmuntend”. Het uitzend- en selectiekantoor groeide uit tot één van de marktleiders vanuit de specifieke filosofie om tijdelijke uitzendkrachten snel aan de juiste werkgevers te koppelen en hen uitzicht te bieden op een vaste job. Vandaag heeft Accent 230 kantoren en 2.300 vaste medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van de overkoepelende holding House of HR wat ook in handen is van de Franse kapitaalgroep Naxicap.

Het professionele parcours van  Conny Vandendriessche (°1964) bewijst dat de combinatie van goede ideeën, doorzettingsvermogen en het talent om anderen te inspireren een perfecte cocktail is om ongeziene successen te boeken. En aangezien iedereen intrinsiek ook over die eigenschappen beschikt en ze kan versterken, is de genomineerde voor de Vlerick Award zonder meer een inspirerend voorbeeld.

Conny Vandendriessche studeerde A2 toerisme en werkte de eerste 4 jaren van haar carrière als receptioniste op een camping in Nieuwpoort. Midden de jaren negentig richtte ze samen met Philippe Cracco het uitzendbedrijf “Accent Jobs for people” op nadat ze eerst samen een kantoortje hadden geopend voor een toenmalig dochterbedrijfje van uitzendreus Adecco. Accent onderscheidde zich toen al met een duidelijke filosofie en conceptuele aanpak van de klassieke interim-bureaus door zich specifiek toe te leggen op ad interim jobs met een aanloop naar een vast contract. En die keuze voor een duidelijke profilering leidde tot een ongemeen groot succesverhaal. Elke dag gaan door het bedrijf zowat 18.000 uitzendkrachten aan de slag.  Conny Vandendriessche heeft inmiddels de operationele leiding van het bedrijf overgelaten, maar is nog steeds voor 35% aandeelhouder binnen het bedrijf en is ook een actief lid van de raad van bestuur. Tegelijk is ze gestart met Stella P, een bedrijf dat externe bestuurders zoekt, screent én klaarstoomt om KMO’S te adviseren.

Stella P staat voor stella polaris, de poolster, die als vast ankerpunt de richting aangeeft. Ze begon met dit nieuwe ondernemersavontuur omdat ze er altijd van overtuigd is geweest dat externe adviseurs sterk bijdragen tot de succesvolle groei van ondernemingen.  

 Conny is ondertussen ook mentor bij The Birdhouse, een recent opgerichte incubator die startups begeleidt en kan vanuit haar verschillende ervaringen als geen ander adviezen geven aan groeibedrijven. Ze benadrukt daarbij permanent hoe belangrijk menselijke verbondenheid is, ook in het digitale tijdperk.

Talenten erkennen

Belangrijk om te groeien is inderdaad vooral de talenten van anderen erkennen en je er op de juiste manier mee omringen”, zegt ze. “Daarom is een adviesraad in elke onderneming, hoe klein of hoe groot ze ook is, van cruciaal belang. Ik wil daarbij wel benadrukken dat “adviesraad” maar een woord is. Het is ook mogelijk dat de ondernemer met raad en daad wordt bijgestaan door een mentor. Tegelijk moeten natuurlijk ook de zakelijke cijfers in orde zijn, want er is nu eenmaal cash nodig om dromen na te jagen en doelstellingen te realiseren. Verkopen vanuit een goed gedefinieerd concept blijft daarom de motor van elk bedrijf. Resultaten meten en overzicht behouden zijn andere belangrijke vereisten om de doelstellingen waar te maken.

De nominatie van Conny Vandendriessche is een erkenning voor haar rol als inspirerende figuur en baken in een wereld vol veranderingen en onzekerheden. “Voor mij is het alleszins een innerlijke drang om vanuit mijn verschillende rollen het ondernemerschap te blijven stimuleren en om mensen te inspireren om te streven naar het allerbeste door continu de lat hoger te leggen. Ik blijf ervan overtuigd dat vooral ondernemers de toekomst van onze jongeren helpen vrijwaren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud