Advertentie
talent artikels

Vialegis vervoegt House of HR

©House of HR

ROESELARE, 19 mei 2017 – House of HR kondigde vandaag het definitieve akkoord aan waarbij Vialegis, de specialist in juridische rekrutering in België, deel gaat uitmaken van House of HR, een Europese HR-groep met Belgische wortels. Met meer dan 13 jaar ervaring draagt Vialegis bij tot het succes van advocatenkantoren en juridische diensten van bedrijven door de beste juridische talenten te vinden. Dankzij het platform van House of HR zal Vialegis over de mogelijkheden beschikken om zijn internationale ambities kracht bij te zetten terwijl het zijn ondernemende karakter behoudt.

Hooggekwalificeerde professionals

Vialegis werd opgericht door Philippe Jadoul, huidige CEO, en twee bevriende advocaten. Ondertussen stelt het bedrijf 20 mensen te werk, onder wie 15 juristen/consultants. “ We bieden kwaliteitsvolle diensten aan op de markt. Elk jaar vullen we met succes meer dan 120 functies in de juridische sector in, gaande van junior juristen tot vennoten voor advocatenkantoren”, zegt Philippe Jadoul. “Daarnaast zetten we elke dag zowat 70 juridische experts in voor tijdelijke opdrachten bij middelgrote en grote bedrijven.” In september 2016 richtte Vialegis ook een divisie ‘notariaat’ op die het grote tekort aan vaste en tijdelijke juristen bij notariskantoren moet trachten te lenigen. Omdat in de ondernemingswereld de juridische aspecten en het risicobeheer steeds belangrijker worden, kon Vialegis de jongste jaren sterk groeien. Met legal interim management wordt ook ingespeeld op de groeiende trend naar flexibilisering op de arbeidsmarkt.

Europese ambitie

We hebben onze ambitie gericht op Europa. Vialegis ziet nog groeimogelijkheden in België maar wil als nichespecialist ook internationaal doorbreken.” Het bedrijf opende al kantoren in Luxemburg, Madrid en Barcelona, maar heeft de ambitie om ook in een aantal andere kernlanden een leidende speler te worden in “legal staffing solutions”. “In eerste instantie kijken we daarbij naar de markt in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Zwitserland”, geeft Philippe Jadoul aan. “Als onderdeel van House of HR zullen we in die landen sneller kunnen groeien. Daardoor zullen we immers in staat zijn om in onze nichemarkt overnames te doen. We zullen ook synergieën kunnen creëren met de andere vennootschappen van de groep die reeds in deze landen aanwezig zijn.

Ondernemende cultuur

Onze strategie van de nichemarkten is volledig in lijn met de positionering van Vialegis. Door Vialegis in de groep van House of HR op te nemen, versterken we onze aanwezigheid op de toekomstige markt. Vialegis biedt premium diensten aan en heeft duidelijke, Europese ambities. De groep House of HR biedt hen een forse groeitroef aan.” verduidelijkt Jérôme Caille, CEO van House of HR. De sterk ondernemende culturen van House of HR en van Vialegis passen perfect bij elkaar. “Deze convergentie geeft ons de mogelijkheid om echte ondernemers te blijven en te focussen op de kwaliteit van onze dienstverlening terwijl we tevens beroep kunnen doen op de ervaring en knowhow van andere specialisten in diverse landen”, preciseert Philippe Jadoul.

House of HR verwerft 75% van de aandelen van Vialegis terwijl het management 25% behoudt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lieven Van Nieuwenhuyzen, House of HR: +32 473 65 76 51
Philippe Jadoul, Vialegis: +32 475 42 71 77
Gunther De Backer, Comfi: +32 475 90 39 09

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud