Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Designhotel Eilandje biedt unieke formule voor vastgoedinvesteerders

©© Bart Gosselin

Op 15 juli 2021 opende Designhotel Eilandje in Antwerpen de deuren. Het hotel met zijn ideale locatie aan het iconische Eilandje verwelkomt niet alleen toeristen, maar biedt ook een antwoord op de stijgende vraag naar kortetermijnverblijven voor een zakelijk cliënteel. Met het concept Business Suites richt de nieuwste telg van de Prizeotel-keten zich expliciet tot het stijgende aantal expats en professionals die werken in één van de talrijke havenbedrijven of andere multinationals in Antwerpen. Een aantal van de Business Suites en hotelkamers is te koop voor private investeerders, die hiermee onmiddellijke en verzekerde huuropbrengsten opstrijken.

Kortetermijnverhuur op maat van reizende zakenlui

‘Regelmatig vragen bedrijven ons of we voor hun klanten of tijdelijke (inter)nationale medewerkers een verblijf hebben voor enkele dagen tot enkele weken. Voor hen hebben we het concept van de Business Suites in Designhotel Eilandje uitgerold’, zegt Kris Langbeen, projectverantwoordelijke bij bouwheer Triple Living voor Designhotel Eilandje. De Business Suites zijn extra ruime hotelkamers op maat van de hedendaagse businessman of -woman: met een moderne designinrichting en alle comfort. Ontbijten kan in de ruime lounge en lobbyruimte, waar ook drankjes en kleine snacks te verkrijgen zijn.

Bekroond design aan het Eilandje

©frederik beyens

‘Los van de designkamers, die ontworpen zijn door de bekroonde Karim Rashid, is vooral de locatie een doorslaggevende troef. De centrale ligging vlak bij de haven en de belangrijkste uitvalswegen naar Gent, Brussel en Breda, maakt Designhotel Eilandje zeer aantrekkelijk voor een zakenpubliek. Wie voor het werk naar Antwerpen komt, kan echt niet beter zitten: vlak bij grote multinationals als BASF en Total en met een vlotte verbinding naar Antwerp Airport en Brussels Airport. Bijkomend voordeel is dat het Eilandje een aangename, bruisende buurt is met veel restaurants en cafés. Ideaal voor wie na een lange werkdag wat ontspanning zoekt’, licht Langbeen toe.

Advertentie

Veilige investering, verzekerd rendement

De opening onlangs in juli is ook een sterk signaal van de huidige economische en toeristische relance in België en Europa. De Business Suites maken deel uit van Designhotel Eilandje, dat uitgebaat wordt door het succesvolle Prizeotel. Wie investeert, gaat met een krachtig concern in zee. ‘Achter Designhotel Eilandje schuilt een groeiende hotelketen die onderdeel is van de beursgenoteerde Radisson Hotel Group’, legt Langbeen uit. ‘Investeerders kunnen rekenen op een onmiddellijk en verzekerd rendement in de vorm van vaste, geïndexeerde huuropbrengsten, ongeacht of de kamer verhuurd is of niet. Dat biedt toch een veilig toekomstperspectief.’

Investeerders kunnen rekenen op onmiddellijke en verzekerde huuropbrengsten.

Kris Langbeen
projectverantwoordelijke bij bouwheer Triple Living voor Designhotel Eilandje

Fiscale en andere voordelen

Ook fiscaal is de formule van de Business Suites interessant: investeerders kopen de hotelkamers in volle eigendom, waarna ze verhuurd worden aan Prizeotel via een double net-overeenkomst. Daarbij zijn ook de belastingen en verzekeringen ten laste van de huurder-exploitant. ‘Eigenaars zijn dus vrijgesteld van de jaarlijkse onroerende voorheffing’, verklaart Langbeen. ‘Verder kunnen ze het btw-bedrag op de aankoop volledig recupereren en zijn de huurinkomsten belastingvrij. Ook de onderhoudskosten zijn ten laste van de hoteluitbater.’

Meer weten over de Business Suites-formule voor investeerders?
Neem een kijkje op www.beleginhotel.be of bel naar 03-336 00 00.
Member of The Radisson Hotel Group

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.