Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Onze app maakt bouwen, verbouwen én keuren makkelijker dan ooit’

Alexander Verberckmoes, CEO en oprichter van WeConstruct App ©Thomas de Boever

WeConstruct kent een ongeziene groei. Het slimme bouw-, verbouw- en klusplatform dat klanten efficiënt matcht met professionals klokte zonet af op 20 miljoen euro aan geplaatste opdrachten. ‘Vanaf midden oktober kunnen mensen via onze applicatie ook keuringen en attesten bekomen.’

Aanvragen voor het realiseren van nieuwbouwwoningen, grootschalige verbouwingen, loodgieterij, parket, trappen en schrijnwerk, elektriciteit, tuinwerken, laadpalen en zelfs het aanpakken van vochtproblemen: dat alles en nog veel meer is vandaag terug te vinden in WeConstruct. Het platform is inmiddels uitgegroeid tot een allesomvattende applicatie die klanten en opdrachten doelgericht linkt aan professionele aannemers en dienstverleners.

Experts en specialisten

Vernieuwde WeConstruct App

Heeft u een keuring nodig voor gas of elektriciteit? Zoekt u een architect of een bouw- en veiligheidscoördinator? Een asbestverslag of EPC-attest? Vanaf midden oktober kan het allemaal met de vernieuwde WeConstruct App. Gratis te downloaden via Google Play (Android) en de Apple Store (iOS). Van 7 t.e.m. 15 oktober is WeConstruct ook aanwezig op de Bis-beurs in Flanders Expo Gent.

Meer info: www.weconstruct.app

‘Het succes is enorm’, getuigt CEO en oprichter Alexander Verberckmoes. ‘De komende maanden verwachten we door de toevoeging van een aantal nieuwe features nog een verdere groei.’ In de eerste plaats kunnen mensen vanaf midden oktober het platform ook gebruiken om keuringen, attesten en de bijhorende experts voor hun bouw- en verbouwingswerken aan te vragen. ‘EPC- en EPB-keuringen, asbestattesten, keuringen voor gas en elektriciteit, het boeken van een veiligheidscoördinator en zelfs een architect: alles kan.’

Kwaliteitspartners

Klanten en prospecten kunnen voortaan dus voor nog een pak meer bouwgerelateerde zaken terecht op één plek. Hun zoektocht wordt verder vergemakkelijkt door het feit dat WeConstruct geen eindeloze lijst van mogelijke specialisten voorschotelt. Verberckmoes: ‘We selecteren op basis van referenties maximaal vijf experts per vakgebied. Daarnaast zal ook het sales- en renting- platform enkel nog gebruikt kunnen worden door kwaliteitspartners. Concreet zijn dat dan één of twee bouwhandelaren per productgroep: hout, gereedschappen, sanitair, enzovoort. Zo weten onze gebruikers in één oogopslag waar ze een uitmuntende service kunnen verwachten.’

Gratis voor iedereen

Als matchmaker tussen vraag en aanbod profileert WeConstruct zich als de ‘Tinder van de bouwsector’, een rol die het de komende jaren wil versterken. ‘Binnenkort zijn álle opdrachten in de app zichtbaar voor iedereen, zij het in geanonimiseerde vorm,’ aldus nog Verberckmoes. ‘Aannemers en professionals kunnen het platform daardoor gratis doorbladeren. Hun abonnement begint pas te lopen vanaf het moment dat ze een opdracht gevonden hebben waar ze op in willen gaan.’ In plaats van te wachten tot klanten hen contacteren, kunnen aannemers via WeConstruct dus ook proactief zoeken naar nieuwe opdrachten. Tot slot groeit WeConstruct ook internationaal: de app wordt eind 2023 in Nederland gelanceerd.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie