Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Finance-experts stippelen mee de toekomst van onze bedrijven uit'

Dorien Roes, country manager Belux Workday

In de schaduw van de coronacrisis wordt 2021 voor CFO’s, Finance Directors en Chief Accounting Officers een bepalende periode. Een gesprek met Dorien Roes van Workday: ‘Financieel verantwoordelijken zijn diegenen die onze ondernemingen door deze turbulente periode moeten leiden.’

Binnen onze snel veranderende wereld hebben bedrijven meer dan ooit digitale tools nodig die hen zo veilig mogelijk op koers houden. Almaar meer ondernemingen spelen hierop in door hun verschillende organisatienoden te bundelen in één overkoepelend softwaresysteem. ‘Door finance, HR en operationele data samen te brengen, beschikken bedrijven over één gemeenschappelijke databron’, verduidelijkt Dorien Roes, Country Manager Belux bij Workday. ‘Zo krijgen ze een optimaal overzicht van de business. Combineer dit met sterke planning functionaliteiten én je hebt het ideale recept om de business door de crisis te loodsen.

Sociale, economische en technologische uitdagingen

Bij Roularta Media Group werden ze als beursgenoteerde onderneming ook voor corona al geconfronteerd met verschillende budget- en forecastrondes gedurende het jaar. ‘Dat aantal zal alleen maar verder toenemen’, zegt Group CFO Jeroen Mouton. ‘Daarenboven moeten ook al onze processen herbekeken, vereenvoudigd en klantvriendelijker gemaakt te worden.’ 

CFO’s moeten vandaag met andere woorden voorbereid zijn om zowel op korte als lange termijn om te gaan met sociale, economische en technologische uitdagingen.

‘Onze klanten draaiden het voorbije jaar tijdens corona op wekelijkse basis 30 maal meer forecasts en what-if-scenario’s dan in een normale week.’
Dorien Roes
Country Manager Belux bij Workday

‘Het is daarom belangrijk dat financiële experts de juiste inzichten hebben in de data die hun helpen om risico's van hun organisatie in te schatten. Een cloudoplossing waarin iedereen werkt met dezelfde realtimedata ondersteunt dit. De tijd waarin verschillende teams en departementen binnen een organisatie los van elkaar spreadsheets gebruiken om te plannen, is compleet achterhaald. Want die processen zijn onsamenhangend, langzaam en foutgevoelig,’ stelt Dorien Roes.

Samenwerking en realtime informatie

Er is vandaag niet alleen veel meer samenwerking nodig tussen finance en de business. Het management heeft ook meer dan ooit nood aan realtime informatie om zich aan te passen aan de markt, veranderende klantennoden en om bedrijfsstrategieën te bepalen. En om crisissen op te vangen. ‘Onze klanten draaiden het voorbije jaar tijdens corona op wekelijkse basis 30 maal meer forecasts en what-if-scenario’s met ons systeem dan in een normale week’, weet Dorien Roes.

Een financieel departement is tegenwoordig niet alleen meer met de boekhouding van een organisatie bezig. Financieel verantwoordelijken moeten cash, projecten en assets beheren. Consolidatie- en planningsprocessen uitvoeren. En tegelijk de business ondersteunen, winstgevendheid bereiken en de (internationale) groei van de onderneming mee in goede banen leiden.

Alles onder één dak

Dorien Roes: ‘Dat lukt niet meer zonder slimme tools. De ideale oplossing zorgt ervoor dat bedrijven geen integraties meer moeten voorzien tussen verschillende applicaties: alles zit onder één dak.’ Dat maakt ook het opzetten van continue planningsprocessen makkelijk. Nog een belangrijke reden waarom almaar meer bedrijven in een dergelijke slimme oplossing investeren. Tot slot faciliteert en vergemakkelijkt een slim Enterprise cloud applicatie ook telewerk bij medewerkers.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.