Advertentie
Advertentie
Advertentie

'De 7 Extra' is een podcast van De Tijd. Bij grote nieuwsverhalen krijg je meer achtergrond en analyse bij de actua die je al kort hoorde in je dagelijkse 'De 7'.

In deze extra aflevering van 'De 7' gaan we na een tumultueuze week in op de vernieuwing van het krantencontract. 

Het is 1 december, exact een maand voor dat nieuwe contract voor de verdeling van kranten en tijdschriften zou moeten ingaan. Zou, want de federale regering heeft nog altijd niet beslist hoe het nu verder moet.

Advertentie

Uit een aanbesteding zijn PPP en Proximy als winnaars uit de bus gekomen. Bpost grijpt, voor het eerst in jaren, naast het contract. Maar Vivaldi wil het subsidiecontract nog liever afschaffen dan het naar de concurrenten van Bpost te laten gaan.

Kan dat juridisch zomaar? En wat zijn de politieke struikelblokken? Wat zou het einde van het krantencontract in de praktijk betekenen? Wordt je krant binnenkort duurder?

Nog veel vragen. Podcast-collega Lara Droessaert legt ze in deze uitzending voor aan twee experten van onze redactie: Dieter Dujardin en Bas Kurstjens.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.