Advertentie
podcast

Melexis-voorzitster Françoise Chombar blikt vooruit op de week | Rusland annexeert Oekraïense provincies | België bouwt eerste 'energie-eiland'

De 7 is een dagelijkse podcast van De Tijd. U krijgt het nieuws dat u nodig heeft om uw dag goed te starten in zeven punten.

Op maandag blikken we in De 7 altijd vooruit: wat gaat er nieuws worden deze week? Deze keer vragen we het aan Françoise Chombar, voorzitster van de raad van bestuur bij computerchipproducent Melexis.

Ten laatste morgen spreekt het Russische parlement zich uit over de annexatie van vier provincies. Op zich wordt dat allicht niet spannend, maar de gevolgen kunnen dat wel zijn.

Later vandaag stellen netbeheerder Elia en federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) de plannen voor een groot Belgisch energie-eiland voor. Het eerste in z'n soort ter wereld.

En nog deze namiddag viert het STEM-platform z'n tiende verjaardag. Een decennium lang wetenschap en technologie promoten: wat heeft dat opgebracht? We vragen het aan de voorzitster (zeer toevallig ook Françoise Chombar).

Host: Roan Van Eyck

Productie: Joris Vanderpoorten

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud