Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wat gebeurt er als je vijf mensen een maand laat experimenteren met artificiële intelligentie? Dan krijg je De Aionauten, een club van technerds en AI-adopters bij De Tijd. In vier afleveringen loodsen ze u door de robotrevolutie, en hoe die de wereld beter, gekker en angstaanjagender maakt.

De Aionauten is een podcast waarin Erwin Deckers, samen met het audioteam van De Tijd, zich een maand onderdompelt in de wondere wereld van artificiële intelligentie.

We worden overspoeld door zo veel nieuwe AI-toepassingen dat we door het bos de bomen niet meer zien. Er zit maar één ding op: zelf experimenteren. Het resultaat hoort u in deze podcast.

Advertentie

In de eerste van vier wekelijkse afleveringen duiken De Aionauten in de wereld van AI-radio, waar de dj een robot is. Ze spreken met de Belg Chris Umé, die meedeed aan 'America's Got Talent' met een deepfake Elvis-act, over het reproduceren van Presleys stem. Erwin neemt een gewaagd experiment aan met Eleven Labs en kloont stemmen voor een paar dollar. De Aionauten spelen een onthullende quiz, 'The Voice of AI', waarin ze de stemmen van beroemdheden moeten raden.

Ook puur tekstueel wordt er geëxperimenteerd. Roodkapje ontmoet Herman Brusselmans, en vice versa, dankzij ChatGPT, terwijl de mysterieuze pen van AI probeert de schrijfstijl van onze oud-columnist Kaaiman te ontrafelen. Hoe goed of slecht dat lukt, hoort u de komende weken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.