podcast

Is de bitcoin een nieuwe wereldmunt?

Cryptomunten en dan vooral de bitcoin, misschien zijn ze wel dé belangrijkste nieuwe soort van beleggingen voor jonge starters. Samen met haar collega-journalist Pieter Suy en bitcoinbeliever Levi Haegebaert bespreekt Ellen Vermorgen de kansen en valkuilen van crypto’s in deze aflevering van De Beurs Van Tegenwoordig.

Waar komt de waarde van de bitcoin vandaan?

‘Waarom is de bitcoin tienduizenden dollars waard en een euro maar een euro?’, vraagt luisteraar Febe zich af. Pieter, Levi en Ellen gaan op zoek naar het antwoord. Is het digitaal goud of is de koers nu net niet zo belangrijk? En hoe kan je ooit hopen te betalen met bitcoins als je uitgaven uit het verleden plots heel erg duur lijken in het licht van de huidige koers?

De essentie

  • De Beurs Van Tegenwoordig is een podcast van De Tijd voor startende beleggers.
  • Journalist Ellen Vermorgen verkent samen met haar gasten de nieuwste fenomenen uit de beurswereld en gaat op zoek naar de antwoorden op beursvragen van luisteraars.
  • Beluister hier alle afleveringen van De Beurs Van Tegenwoordig.

Hoe zit het met regulering?

De bitcoin en andere cryptomunten bestaan al een hele tijd. Volgens believer Levi Haegebaert is het wildwesttijdperk nu ook stilaan voorbij. Platformen waar je cryptomunten kunt kopen zijn onderworpen aan heel strenge regels en in veel landen houdt de overheid ook een oogje in het zeil.

Is de bitcoin een duurzame investering?

Je hoeft maar even Google erbij te halen, of je vindt artikels over het energieverbruik van de bitcoin. Vaak vind je een vergelijking tussen het energieverbruik van voor het 'delven' van bitcoins en een land, zoals Noorwegen of Argentinië. Hoe zit dat nu echt? Is het energieverbruik van de bitcoin een dealbreaker of valt het allemaal nog wel mee?

Abonneer je op de feed van De Beurs Van Tegenwoordig en beluister het volledige eerste seizoen. De podcast is te beluisteren via de verschillende podcastplatformen, zoals Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts en Megaphone.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud