Advertentie
Advertentie

Hier begint hij, de grote tocht van en naar De ziel van Parijs. Auteur Dirk Velghe en journalist van De Tijd Rik Van Puymbroeck nemen u in deze nieuwe podcast mee op een onvergetelijke reis langs bijzondere mensen, plekken en geschiedenissen.

'De ziel van Parijs' neemt u mee op een trip door de lichtstad en doorheen de tijd. Elke halte is een nieuw verhaal, elke locatie een onwaarschijnlijke ontmoeting met bijzondere mensen en gebeurtenissen. Over mensen en hun rol in de wijken van de Franse hoofdstad. Al wandelend door die wijken leert u ze kennen. 

In de eerste aflevering nemen we u mee in de verhalen van Rose Valland, een vrouw waarvoor de kunstwereld een standbeeld zou moeten oprichten, Coco Chanel, een icoon dat het liefst een deel van haar eigen leven zou uitwissen, en Napoleon III, een keizer met een minuscuul pleintje voor het Gare du Nord. 

Wegdromen bij de podcast is bijna even leuk als zelf door Parijs struinen. Laat het een inspiratie zijn voor uw volgende citytrip. Luister nu naar de volledige podcastreeks.

Gesponsorde inhoud