Advertentie
podcast

'Groei van de metaverse is onomkeerbare trend'

Een NFT te koop op de website OpenSea. ©REUTERS

In de nieuwe podcastreeks ‘Start to Metaverse’ van De Tijd gaan we op zoek naar de geheimen van de metaverse. Wat is die nieuwe digitale wereld? Wat kan je ermee doen? Kan je er geld mee verdienen? In deze nieuwe reeks willen we iedereen laten kennismaken met de mogelijkheden en valkuilen van de metaverse.

In de derde aflevering van onze podcast 'Start to Metaverse' hebben we het over geld in de metaverse. Hoe zal de digitale economie die daar aan het ontstaan is er in de toekomst uitzien? Hoe werken arbeid en kapitaal? En wat met digitaal geld en digitaal vastgoed?

Om ons door de economische jungle van de metaverse te leiden, praten we met Jo De Ridder. De Ridder is senior analyst bij Metanomics, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in de digitale economie van de metaverse. Samen met hem ontdekken we vier manieren om geld te verdienen in de metaverse.

Er is het royaltymodel achter NFT’s (non-fungible tokens), er zijn pay- en 'play to earn'-games, maar je kan natuurlijk ook geld investeren in de metaverse, al leunt het soms ook wel dichter aan bij speculeren. Door digitale assets te kopen, zoals bijvoorbeeld digitale kunst, kan je inspelen op een waardestijging. Voor de meer voorzichtige investeerder is de piste van investeren in de fysieke bedrijven die de metaverse aan het bouwen zijn misschien een betere optie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud