Advertentie
Advertentie
Advertentie

In de nieuwe podcastreeks ‘Start to Metaverse’ van De Tijd gaan we op zoek naar de geheimen van de metaverse. Wat is die nieuwe digitale wereld? Wat kan je ermee doen? Kan je er geld mee verdienen? In deze nieuwe reeks willen we iedereen laten kennismaken met de mogelijkheden en valkuilen van de metaverse.

In de tweede aflevering van onze podcast 'Start to Metaverse’ gaan we langs bij bedrijven en ondernemers en luisteren we naar hoe zij de metaverse gebruiken en welke kansen ze erin zien. Het zal je misschien zelfs verbazen hoeveel bedrijven al bezig zijn met de metaverse of de technologie aan het ontwikkelen zijn die een metaverse mogelijk moet maken.

Advertentie

Onze eerste halte is OneBonsai in Vilvoorde, we praten er met medeoprichter en managing partner Evarest Schoofs. OneBonsai maakt trainingsomgevingen in virtual reality. Of zoals hij het zelf zegt: 'Als het groot, duur of gevaarlijk is, overweeg dan zeker virtual reality.' Denk dan bijvoorbeeld aan brandoefeningen of tactische interventietrainingen voor de politie en het leger.

We praten ook met Ann Claes, medeoprichter van de digitale modestart-up Mutani en een van de drijvende krachten achter de web3- en metaverseconferentie WEB32. We leren hoe je als ondernemer kan starten met de metaverse en wat de meerwaarde daarvan kan zijn voor je bedrijf. Volgens Claes is het duidelijk: meer en meer spelers, ook de grote jongens, beginnen te experimenteren met de metaverse en daar hangen vaak behoorlijke budgetten aan vast.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.