Advertentie
Advertentie
Advertentie

'Wat dit land nodig heeft' is een podcast van De Tijd in 5 afleveringen, een jaar voor de verkiezingen van 2024. Elke week zoekt Bert Rymen samen met experten, bedrijfsleiders en mensen uit het veld naar oplossingen voor de problemen van dit land.

'In België is de overheid veel te vet en we geven veel te veel geld uit aan een ambtenarenapparaat dat niet performant is': een stevige uitspraak die je vaak genoeg hoort uit de mond van ondernemers, bedrijfsleiders en al wie met de vele niveaus van administratie in ons land te maken krijgt.

De Belgische overheid is inderdaad heel groot, maar is dat vaak niet op de plaatsen waar het ertoe doet. Hoe kunnen we dat probleem oplossen? Daar gaat deze aflevering van 'Wat dit land nodig heeft over'.

Advertentie

Host Bert Rymen gaat op zoek naar oplossingen samen met twee gasten. Dat zijn voormalig coronacommissaris Pedro Facon, nu aan het hoofd van het RIZIV en Barbara Van Den Haute, vroeger hoofd van Digitaal Vlaanderen, nu aan de slag bij Microsoft als Public Sector Lead voor België en Luxemburg. Zoals steeds op het einde van de podcast: de opinie van Isabel Albers.

Wat dit land nodig heeft - Overheid | Pedro Facon: 'We hebben een grote maar geen sterke overheid'
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.