Advertentie
Advertentie

Wilson De Pril (Agoria): 'Meer geld voor economisch gericht onderzoek'

(tijd) - 'Het O&O-budget voor bedrijfsprojecten moet dringend omhoog', vindt Wilson De Pril, de directeur-generaal van Agoria Vlaanderen, de federatie van de technologische industrie.

Vlaanderen investeert veel minder in gericht onderzoek dan de meeste innovatieve economieën, blijkt. Voor Agoria moet de helft van alle Vlaamse O&O-middelen gaan naar vraaggestuurd economisch gericht onderzoek in de plaats van 30 procent vandaag. 'De overheid moet meer geld steken in economisch gericht onderzoek zodat O&O-centra van bedrijven naar Vlaanderen komen of er ten minste blijven. 'Dat soort onderzoek geeft de hoogste garantie op valorisatie of economische groei', benadrukt De Pril.

Het strategisch basisonderzoek (SBO) moet veel meer gericht zijn op de ontwikkeling van het industriële weefsel en veel meer de vrucht zijn van samenwerking tussen bedrijven en kennisinstel- lingen. Onderzoek om het onderzoek mag niet het motto zijn.

Advertentie

De Pril merkt ook op dat het Vlaams innovatie-instituut IWT tot 2001 tot 65 procent van zijn budget direct naar bedrijven richtte, nadien werd dat 35 à 40 procent. 'Het percentage voor bedrijven moet opnieuw naar 60 procent stijgen. Zo niet wordt de uitbouw van O&O-bedrijfsprojecten in Vlaanderen gehypothekeerd'. KVe

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.