Advertentie

CD&V trekt streep onder taxshiftdebat

CD&V-voorzitter Wouter Beke ©Photo News

'Ja, de taxshift is verdedigbaar voor ons'. CD&V trekt bij monde van voorzitter Wouter Beke een streep onder een zomer lang discussies over de taxshift.

CD&V moet en zal voortaan de taxshift verdedigen. In een gesprek met De Standaard laat voorzitter Wouter Beke verstaan dat voortaan de neuzen, ook en vooral in de eigen partij, in dezelfde richting moeten.

'Het akkoord over de taxshift is de belangrijkste hervorming sinds het Globaal Plan van wijlen Jean-Luc Dehaene begin jaren negentig. Het is de moeite waard om er voor 100 procent achter te staan', zegt Beke.

Volgens Beke komen grote delen van de taxshift overeen met het 3D-plan van de CD&V: lastenverlaging, competitiviteit én koopkracht versterken en de sociale zekerheid bewaken. 'Ik daag u uit om de taxshift naast de partijprogramma's te leggen. Kijk eens hoeveel er van de anderen inzit en dan hoeveel er van ons 3D-plan inzit.'

Beke maakt zo duidelijk dat de taxshift voor CD&V een eerbaar akkoord is, waar niet meer op teruggekomen wordt. Het is meteen ook een duidelijk statement naar zijn partijgenoot en vicepremier Kris Peeters, die in de vakantie bleef strijden voor een meer rechtvaardige taxshift.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud