Advertentie

Geen publiek meer toegelaten bij sportactiviteiten en -wedstrijden

Met de maatregelen wil minister van Sport Ben Weyts houvast bieden aan sportclubs. ©BELGA

Indoor en outdoor sportactiviteiten en -wedstrijden zullen vanaf maandag alleen nog zonder publiek mogen plaatsvinden. Dat meldt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) zondag.

'We kregen verschillende vragen vanuit de sportsector of wedstrijden al dan niet zouden kunnen doorgaan nu het coronavirus weer aan terrein wint. Met duidelijke maatregelen bieden we houvast aan sportfederaties, sportclubs en supporters', zegt Weyts.

Concreet zullen dus sportactiviteiten en -wedstrijden vanaf maandag alleen nog kunnen plaatsvinden achter gesloten deuren, zonder publiek, zowel in de professionele als de amateursectoren. Bovendien worden alle organisatoren van indoor sportactiviteiten opgeroepen om zoveel mogelijk sportactiviteiten outdoor, buiten in open lucht, te organiseren.

Ook wordt gevraagd de afstandsregels te blijven respecteren, conform de protocollen die opgesteld zijn voor alle sporttakken en ook de sportkampen. Die blijven gelden.

Bovendien is een draaiboek 'code Oranje' uitgewerkt, dat op elk moment in werking gesteld kan worden, klinkt het. Dat scenario omvat onder meer de stopzetting van alle sportactiviteiten met fysiek contact, zowel indoor als outdoor, alsook het schrappen van competitiesport waar fysiek contact niet vermeden kan worden. 'Wekelijks wordt samengezeten om de vinger aan de pols te houden en desgevallend snel te schakelen en extra maatregelen te nemen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud