Advertentie

Hogere btw elektriciteit komt in index

©BELGA

Tijdens de eerste ministerraad van dit jaar werd beslist om de verhoogde btw mee op te nemen in de index. Dat is een overwinning voor Kris Peeters en CD&V.

Die btw was een van de strijdpunten tijdens de discussie over de taxshift. Vraag was of na de btw-verhoging op elektriciteit – van 6 naar 21 procent – die btw zou worden opgenomen in de index of niet. Met de verhoogde btw in de index, zal de index sneller stijgen en zal de spilindex sneller overschreden worden - met een aanpassing van de lonen en sociale uitkeringen als gevolg. Onder meer Kris Peeters, minister van Werk, had voor die maatregel gepleit. Hij haalt nu die slag thuis.

BTW op elektriciteit blijft in index. Goed nieuws voor koopkracht van gewone mensen. #taxshift #BeGov— Kris Peeters (@peeters_kris1) August 28, 2015

Premier Michel herhaalde op de ministerraad zijn belofte om de laagste lonen met 100 euro te verhogen. Een en ander werd ook duidelijk over de manier waarop hij dat wil doen. Een groter deel van de inkomens zal worden belast aan 25 procent, in plaats van 30 procent. Dat was een punt waar Open VLD en vicepremier Alexander De Croo op hadden gehamerd. Met oog op de hogere lonen wordt ook de som belastingvrij geld verhoogd, en wordt de werkbonus opgekrikt.

Bij fiscale hervorming schrapping belastingschijf 30%. Betekent meer netto voor iedereen. Punt uit @openvld-programma wordt zo concreet.— Alexander De Croo (@alexanderdecroo) August 28, 2015

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud