Laurette Onkelinx kondigt afscheid aan

©BELGA

Laurette Onkelinx, tot vandaag fractieleidster voor de PS in het federaal parlement en voorzitster van de Brusselse federatie, verlaat de actieve politiek. Dat heeft ze zonet bekendgemaakt.

Na het Samusocial-schandaal in Brussel weerklonk de roep bij de PS luid voor een nieuwe politieke cultuur. Een van de maatregelen die werden aangekondigd was de decumul. Politici zouden het best geen jobs combineren.

Onkelinx kondigde in juli aan dat ze de daad bij het woord zou voegen. Ze zou kiezen tussen fractieleidster en voorzitster van de Brusselse PS. Maar tot de verrassing van velen kondigt ze haar afscheid van de actieve politiek aan. Een duidelijk geëmotioneerde Onkelinx deed dat tijdens een persconferentie. 'Ik laat de plaats aan jongeren.'

Onkelinx zal wel nog de verkiezingen van 2018 en 2019 voorbereiden voor haar partij. 'Dat is mijn laatste politieke strijd.'

De PS'ster blijft wel in de Kamer zetelen tot de verkiezingen van 2019. Maar als fractieleidster geeft ze de fakkel door. Bij de verkiezingen van 2019 zal ze geen kandidaat meer zijn.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content