Minister van Staat Steve Stevaert dood teruggevonden

©BELGA

De zoektocht naar de vermiste minister van Staat Steve Stevaert (sp.a) is afgelopen. Duikers haalden omstreeks 18 uur zijn levenloze lichaam uit het Albertkanaal.

Eerder vandaag werd gemeld dat de minister van Staat vermist was. De politie vond zijn fiets aan het Albertkanaal in Hasselt, met zijn jas ernaast. 

Het parket van Hasselt zei in de loop van de middag dat er twee jassen van Stevaert op het kanaal dreven.

Omstreeks 18 uur werd de pers gevraagd meer afstand te nemen en het live-filmen te stoppen. Er werd een wit scherm opgesteld en duikers haalden het lichaam uit het water. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Net vandaag raakte bekend dat het sp.a-boegbeeld wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank nadat hij was beschuldigd van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. Stevaert zinspeelde tijdens het onderzoek naar feiten al op een wanhoopsdaad, mocht het verhaal in media komen. Dat vernam Belga uit gerechtelijke bronnen.

Ook was er op de site van Het Belang van Limburg sprake van een afscheidsbrief, maar dat is niet bevestigd door het parket. 

©DT

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content