Nieuwe directeur voor Technopolis

Ingrid Letellier zal tijdelijk - tot mei 2016 - aan het hoofd staan van het technologisch centrum.

Technopolis in Mechelen krijgt tot mei 2016 een nieuw, tijdelijk organisatiemodel met aan het hoofd een directeur. Die functie zal worden ingevuld door Ingrid Letellier, die momenteel bij Technopolis al verantwoordelijk was voor Finance & Operations.

De gecontesteerde gedelegeerd bestuurder Erik Jacquemyn blijft intussen wel op post en zal blijven instaan voor de inhoudelijke invulling van het kenniscentrum, de visie en beleidsondersteuning.

De interne werking van Technopolis was het voorbije jaar onderwerp van heel wat kritiek. Een externe audit sprak van problemen rond onder meer de bedrijfs- en managementcultuur en financiële transparantie en een deel van het personeel vroeg in een open brief om het vertrek van Jacquemyn omdat die personeelsleden zou hebben ingezet voor privéopdrachten en verschillende medewerkers met een burn-out naar de uitgang zou hebben gedreven. De Raad van Bestuur kreeg de opdracht een actieplan op te stellen.

Verder zal de structuur van Technopolis de komende maanden tegen het licht gehouden worden met het oog op kortere beslissingslijnen, meer inspraak voor medewerkers en een duidelijke afbakening van bevoegdheden.

Financiële misbruiken of veiligheidsproblemen kwamen in de voor het actieplan gebruikte rapporten van externe consultants echter niet naar boven, aldus nog Technopolis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content