Peeters' geduld raakt op over Arco

'Deze regering heeft zich geëngageerd om een oplossing uit te werken voor Arco. Het is hoog tijd om daarover een akkoord te sluiten', vindt CD&V-vicepremier Kris Peeters. ©BELGA

CD&V-vicepremier Kris Peeters roept zijn coalitiepartners op snel een akkoord te maken, zodat de gedupeerde Arco-coöperanten vergoed kunnen worden.

Vanmorgen meldde de belangenvereniging Deminor dat het geduld van de Arco-coöperanten stilaan op geraakt.

'Meer dan vijf jaar na de invereffeningstelling van de Arco-vennootschappen blijven de coöperanten met lege handen achter. De situatie is onzekerder dan ooit, nu is vast komen te staan dat de staatsgarantie (na een arrest van het Grondwettelijk Hof) ongeldig is en de vereffening van Arco Groep vrijwel niets voor hen zal opleveren.'

Verjaring

Deminor wijst erop dat verjaring dreigt voor coöperanten die geen juridische stappen hebben ondernomen. Voor de 2.169 coöperanten die Deminor verdedigt, wordt de juridische procedure voortgezet. Deminor heeft de rechtbank van koophandel van Brussel verzocht conclusietermijnen en een pleitdatum te bepalen.

Geduld op

Peeters zegt in een reactie dat het moeilijk is een uitspraak te doen over een verjaringstermijn omdat men niet kan inschatten welk moment van schade weerhouden zal worden.

Het geduld van de coöperanten raakt stilaan op. En ook ons geduld.
Kris Peeters
CD&V-vicepremier

Toch is de CD&V'er van mening dat niet langer gedraald mag worden. Volgende maand zou hij bij de onderhandelingen over de begroting een akkoord willen.

'Het geduld van de coöperanten raakt stilaan op. En ook ons geduld.'

'Deze regering heeft zich geëngageerd om een oplossing uit te werken. Het is hoog tijd om daarover een akkoord te sluiten indien we nog tijdens deze legislatuur de coöperanten willen vergoeden. Het is tijd om nagels met koppen te slaan.'

Belfius

CD&V pleit ervoor om met de meerwaarde van een privatisering van Belfius de coöperanten te vergoeden. Over die privatisering van Belfius moet normaal ook volgende maand beslist worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n