Piet Vanthemsche stopt als voorzitter Boerenbond

Piet Vanthemsche is aan zijn laatste weken als voorzitter van de Boerenbond begonnen. ©Photo News

Op 1 december zwaait Piet Vanthemsche af als voorzitter van de Boerenbond. Hij zal worden vervangen door ondervoorzitter Sonja De Becker. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Vanthemsche liet maandag aan het hoofdbestuur weten dat hij per 1 december wilde ophouden als voorzitter, 5 dagen voor zijn 60ste verjaardag. Hij oefent de functie al uit sinds maart 2008 en zag zijn mandaat in 2013 verlengd worden. Naar eigen zeggen is nu het moment gekomen voor een wissel aan de top van de organisatie. 'De organisatie is er klaar voor, de opvolging werd goed voorbereid', klinkt het in een persmededeling.

Sonja De Becker, die op 1 december overneemt van Piet Vanthemsche. ©foto boerenbond

Zijn opvolger, Sonja De Becker (48), heeft al een lange staat van dienst bij de Boerenbond. Ze startte er in 1990 als juridisch adviseur. Ze werkte zich gaandeweg op in de rangen van de organisatie, en werd in 2013 benoemd tot ondervoorzitter. Dat blijkt nu het opstapje te zijn naar de hoogste functie bij de organisatie.

Het is nog niet duidelijk wat Vanthemsche na zijn afscheid bij de Boerenbond gaat doen, maar een pensioen lijkt nog niet aan de orde. In het persbericht stelt de Boerenbond dat hij 'na deze intensieve periode een nieuwe wending wil geven aan zijn beroepsloopbaan'. Vooraleer hij bij de Boerenbond aan de slag ging, was hij al gedelegeerd bestuurder van het voedselagentschap FAVV en het geneesmiddelenagentschap FAGG.

De eerste (politieke) reacties over het vertrek van Vanthemsche druppelen intussen binnen. CD&V-voorzitter Wouter Beke roemt de verwezenlijkingen van de aftredende Boerenbond-voorzitter.

O.l.v. @pvanthemsche groeide @boerenbond uit tot een gerespecteerd stakeholder vh agrarische ondernemen en samenleven op het platteland— Wouter Beke (@wbeke) September 29, 2015

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content