Advertentie

Veertig maanden cel voor ex-topman Studio 100

©BELGA

De voormalige financieel directeur van Studio 100 is donderdag veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, een boete van 16.000 euro met uitstel en een beroepsverbod van tien jaar.

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen staat vast dat ex-topman Maarten S. via verschillende fraudecircuits 5 miljoen euro van het amusementsbedrijf afhandig had gemaakt.

De fraude bij het amusementsbedrijf kwam in het voorjaar van 2016 aan het licht na een interne controle, waarna een strafklacht werd ingediend. Financieel directeur Maarten S. bleek zich via een drietal fraudesystemen twaalf jaar lang verrijkt te hebben op de kap van zijn werkgever. Hij deed dat met de hulp van ondernemer Dirk F. (53) uit Herk-de-Stad.

Via het shop-in-the-shopproject, waarbij Studio 100 shops inrichtte in winkels van de speelgoedketen Fun, en via de taxshelterregeling voor filmproducties liet Dirk F. zich fictieve facturen uitbetalen door het amusementsbedrijf. Hij stortte het bedrag door naar Maarten S. en mocht in ruil een commissie afhouden.

5
miljoen
De totale omvang van de fraude bedroeg volgens de rechtbank 5.008.252 euro.

De totale omvang van de fraude bedroeg volgens de rechtbank 5.008.252 euro. Tachtig procent daarvan, of 4.006.602 euro, was in de zakken van Maarten S. beland en de overige 1.001.650 euro was naar Dirk F. gegaan. Beide bedragen werden lastens hen verbeurd verklaard en toegekend als schadevergoeding aan Studio 100 en zijn verwante ondernemingen.

Dirk F. kreeg 30 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, 12.000 euro boete met uitstel en een beroepsverbod van tien jaar. Boekhoudster Hilde V. (44) werd vrijgesproken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud