'Fuseer de Brusselse politiezones'

Verschillende winkels en winkelruiten moesten het zaterdagavond ontgelden. ©BELGA

De grootste politievakbond NSPV pleit opnieuw voor een fusie van de Brusselse politiediensten.

Na afloop van de kwalificatiematch voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust schopten zaterdagavond een 300-tal mensen keet in het centrum van Brussel. Op het Beursplein werden voorbereidingen voor Winterpret vernield en op het Fontainasplein werd een auto in brand gestoken. Ook werden winkels geplunderd en straatmeubilair vernietigd. Er raakten 22 agenten gewond

Er kwam kritiek op de politie omdat er niemand aangehouden werd, niet in het minst van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). En handelaars zijn boos omdat de politie te laat ingreep. De politievakbond NSPV vindt de kritiek op de ordediensten evenwel ongegrond.

Volgens NSPV-voorzitter Carlos Medo moet er in de eerste plaats gekeken worden naar de beslissingen die werden genomen met betrekking tot het inzetten van manschappen. 'We moeten goed kijken hoe de ordediensten moeten georganiseerd worden op het grondgebied van Brussel, zeker wat de capaciteit betreft.' Volgens hem is 'een grondige analyse van de feiten aangewezen'.

Ook de politiek moet haar verantwoordelijkheid opnemen, vindt hij: 'Er wordt heel vaak gepraat over de fusie van de politiediensten in Brussel. Misschien moet de politiek daar haar verantwoordelijkheid in nemen. Als 300 mensen erin slagen om de politie een hele avond bezig te houden, dan moeten we eens ernstig nadenken', aldus de NSPV-voorzitter.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content