Pfizer verdubbelt vanaf eind mei vaccinleveringen

©Photo News

Met de turbo van de hofleverancier moet België tussen nu en de zomer 7 miljoen extra prikken kunnen zetten.

Het duo Pfizer/BioNTech, sinds de start van de vaccinatie in heel Europa de meest betrouwbare leverancier, verhoogt vanaf eind mei het aantal leveringen fors. Dat leert een update van Belvax, de taskforce vaccinatie in ons land.

Maandag mag ons land 269.100 dosissen van het Pfizer-BioNTech vaccin verwachten. Dat cijfer wordt de weken daarna stelselmatig opgedreven tot wekelijks 733.000 vanaf eind mei.

De tandem kan de productie opdrijven omdat naast de Pfizer-fabriek in Puurs nu ook de nieuwe productiesite van BioNTech in het Duitse Marburg op kruissnelheid komt.

Volgens het huidige schema kan ons land met de leveringen van Pfizer/BioNTech alleen 5,8 miljoen extra prikken zetten.

Die indrukwekkende cijfers staan in contrast met de andere vaccinproducenten. Moderna drijft zijn wekelijkse leveringen op naar 85.000 eind juni, van 45.600 nu.

Johnson & Johnson en AstraZeneca geven enkel cijfers voor de maand april. J&J plant op 26 april één levering van 62.400 vaccins. Het is nog afwachten of die ook effectief gaan worden geleverd nu de moeder van Janssen Pharma zelf heeft gevraagd tijdelijk het vaccin niet te gebruiken. Dit als gevolg van de pauzering van het 'one shot' vaccin in de Verenigde Staten, door enkele gevallen van bloedklonters.

AstraZeneca heeft twee leveringen op stapel staan. Maandag arriveren er 103.000 dosissen, een week later 294.000.

Als alles volgens schema verloopt, zal ons land tegen eind juni nog 7 miljoen dosissen coronavaccins ontvangen en zo de uitrol van de vaccinatie op koers houden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud