Advertentie

Politieman lekt info aan terreurverdachten

Een Brusselse politieman wordt ervan verdacht informatie te hebben doorgespeeld naar terreurverdachten. ©Photo News

Een Brusselse politieman zit in de cel omdat hij aan terreurverdachten informatie zou hebben doorgespeeld over een onderzoek tegen hen.

Hij lekte de info via de berichtendienst WhatsApp, zo berichten Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure. Het Brusselse gerecht en het Comité P, dat de politie controleert, hebben wekenlang onderzoek gevoerd naar Momo E.S.. Ze zijn ervan overtuigd dat hij verdachten geheime informatie doorspeelde over een lopend terreuronderzoek. Hoeveel berichtjes er uitgewisseld werden en waarover die gingen, is onduidelijk.

E.S., een Belg van Noord-Afrikaanse afkomst, werkte als dispatcher bij de politiezone Brussel-Noord. Zo wist hij onder meer waar en wanneer invallen zouden plaatsvinden. Dat gaf de terreurverdachten de kans om alles live mee te volgen. Hoelang de agent al contact met hen had, is voorlopig onduidelijk.

Een Brusselse onderzoeksrechter liet E.S. maandag op zijn werk arresteren wegens schending van het beroepsgeheim en corruptie. Een terreuraanklacht is er voorlopig niet. Na verhoor werd hij naar de gevangenis van Sint-Gillis gebracht. Eind deze week of ten laatste maandag verschijnt de man voor de Brusselse raadkamer, die moet beslissen of E.S. langer in de cel blijft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud