Tijd-journalisten winnen Citibank Persprijs

De Tijd-journalisten kregen hun prijs uit handen van minister van staat Herman De Croo en Brendan Carney, ceo van Citibank.

De Tijd-journalisten Bart Haeck en Lars Bové hebben dinsdagavond de Citibank Persprijs gewonnen voor hun zesdelige reeks 'Het geld van de onderwereld'.

De Citi Journalistic Excellence Award bekroont al 20 jaar de beste financiële en economische berichtgeving en geeft de winnaar de kans een internationaal seminarie bij te wonen aan de gerenommeerde Columbia University in New York. Ook een bezoek aan het IMF, de New York Stock Exchange en Bloomberg staan op het programma.

De gelauwerde reeks brengt op basis van een 30-tal getuigenissen het reilen en zeilen van criminele bendes in kaart. Zo bleek dat België geen greep krijgt op de monsterwinsten van criminele organisaties. Die verdienen jaarlijks naar schatting 7 à 12 miljard euro in België.

Ook De Tijd-journaliste Ine Renson was genomineerd voor ‘De grot van Ali Baba’ over het Turks-Bulgaarse koppelbazencircuit. Aan Franstalige kant won Jennifer Nille van L’Echo voor een artikel over hogesnelheidstrading.           

U vindt de gelauwerde reeks hier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content