Vertrouwelinge Onkelinx topvrouw Brussels waterbedrijf

Laurence Bovy ©timothy foster

Laurence Bovy stond slechts derde op het lijstje van headhunter Egon Zehnder.

De raad van bestuur van Vivaqua, een Brussels overheidsbedrijf dat instaat voor de productie en de distributie van drinkwater en de sanering van afvalwater, zal woensdag Laurence Bovy benoemen tot nieuwe directeur-generaal. De benoeming van de ex-kabinetschef van Laurette Onkelinx (PS) en ex-voorzitster van de NMBS gebeurt met het fiat van Yvan Mayeur (PS), de burgemeester van Brussel die ook voorzitter is van Vivaqua.

En dat mag verbazen, want Vivaqua had in juni de gereputeerde headhunter Egon Zehnder in de arm genomen om geschikte kandidaten te vinden. Egon Zehnder maakte een shortlist op met drie kandidaten.

Luc Lallemand, de huidige baas van de spoorwegbeheerder Infrabel, kwam als beste kandidaat uit de selectie. In het rapport van Egon Zehnder wordt hij beoordeeld als ‘excellent’. ‘Hij combineert een pertinente ervaring, bewezen vaardigheden en een authentieke belangstelling voor de job’, schrijft het headhuntersbureau.

Op nummer twee staat Olivier Lagneau, een ingenieur uit de rangen van Vivaqua. Hij wordt als een ‘zeer goede’ kandidaat omschreven, omdat hij een lange carrière heeft in het bedrijf, de watersector goed kent en managementcapaciteiten heeft.

Op de laatste plaats komt Laurence Bovy, die beoordeeld wordt als een ‘goede’ kandidaat. Maar dus wel als de minst goede van de drie kandidaten.

Een jury besliste om de rangschikking om te draaien, waardoor de vertrouwelinge van Onkelinx de CEO van Vivaqua wordt. Yvan Mayeur, de burgemeester van Brussel en voorzitter van Vivaqua, verdedigt die keuze. ‘Het was niet aan Egon Zehnder om een rangschikking te maken’, zegt hij. ‘Dit is geen politieke benoeming, maar een benoeming op basis van competenties’, benadrukt Mayeur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud