Antwerpse haven wordt een vijfde groter

©BELGA

De haven van Antwerpen maakt zich op voor 650 miljoen euro aan investeringen, onder meer in het Delwaidedok.

Het Antwerpse havenbedrijf maakte dinsdag de toekomstplannen bekend voor het Delwaidedok. Door de verhuizing van de rederij MSC naar het Deurganckdok op Linkeroever komt in het Delwaidedoek 173 hectare vrij voor nieuwe investeringen.

Twee bedrijven investeren samen 650 miljoen euro, vooral in de opslag van petroleum. In tweede orde wordt ook geïnvesteerd in containers. De werken zouden klaar moeten zijn binnen twee jaar. Ze verhogen de toekomstige overslag van de Antwerpse haven met meer dan een vijfde: van 200 miljoen ton per jaar naar 245 miljoen ton per jaar.

Sea-Invest, het Gentse bedrijf van Philippe Van de Vyvere, investeert 400 miljoen euro. Het gaat om 250 miljoen euro voor petroleumtanks in het Delwaidedok, nog eens 100 miljoen euro voor extra petroleumtanks in het Hansadok en 50 miljoen euro in de uitbouw van een nieuwe containerterminal in het Delwaidedok.

Daarnaast investeert het Amerikaanse Zenith Energy 250 miljoen euro in petroleumopslag in Antwerpen. Het bedrijf krijgt een concessie aan het Churchilldok.

De Antwerpse haven. ©Mediafin

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content