Uitzendarbeid valt voor het eerst in vijf jaar terug

©ANP

De krimp van de Belgische interimsector kan wijzen op een vertraging van onze economische groei.

Voor het eerst in vijf jaar daalt het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid in de Belgische bedrijven. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Federgon, de sectorfederatie van de hr-dienstverleners, waaronder ook uitzendbedrijven als Randstad, Adecco of Accent Jobs vallen.

Na een onafgebroken periode van groei viel het aantal uitzenduren en -krachten, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, de voorbije zes maanden licht terug.

Het verleden leert dat een dalende interimactiviteit steeds samenvalt met een krimp van de economische groei.
Paul Verschueren
Hoofd van de studiedienst van Federgon

De interimsector geldt als een goede voorspeller van een economische omslag. ‘Het verleden leert dat een dalende interimactiviteit steeds samenvalt met een krimp van de economische groei’, zegt Paul Verschueren, het hoofd van de studiedienst van Federgon. 'Alleen zijn de cijfers over de uitzendarbeid sneller beschikbaar dan die van de groei’.

Terugvallende groei

De dalende uitzendcijfers weerspiegelen zich ook in teleurstellende kwartaalcijfers bij het Nederlandse Randstad, ’s werelds tweede grootste uitzendgroep. De groep voorziet in Europa in het laatste kwartaal van 2018 geen beterschap.

‘Ook andere voorlopende indicatoren wijzen erop dat de wereldwijde groei terugvalt’, zegt Peter Vanden Houte, de hoofdeconoom van ING België. Zo kregen de sectoren van de halfgeleiders (chips voor de techsector) en de (mijn)bouwmachines gisteren tikken op de beurs.

Vaste contracten

©Mediafin

Federgon merkt wel op dat de daling van de Belgische uitzendarbeid ook een gevolg kan zijn van de toenemende omzetting van tijdelijke (interim)contracten in vaste contracten. Dat kan dan weer te maken hebben met de nijpende schaarste op onze arbeidsmarkt.

‘Bedrijven willen graag nog snel die ene witte raaf vast aanwerven, zelfs als het hen over enkele maanden misschien wat minder voor de wind gaat’, zegt Federgon.

Onvindbare profielen

Behalve de vraag naar uitzendkrachten neemt ook hun aanbod af, net omdat bepaalde profielen niet meer te vinden zijn. Dat is een structureel demografisch probleem van de arbeidsmarkt, omdat het aantal beschikbare werkkrachten jaar na jaar afneemt.

Dat merkt ook het logistieke bedrijf H.Essers, dat elk jaar meer dan 100 interimarbeiders tewerkstelt. ‘Wij groeien maand na maand fors’, zegt woordvoerder Bob Van Steenweghen. ‘Maar zelfs bij de uitzendkrachten wordt het moeilijk de geschikte profielen te vinden.’

Volgens ING-econoom Philippe Ledent zit een deel van de verklaring van de terugval van de uitzendarbeid in het feit dat de arbeidsmarkt de voorbije twee jaar veel harder is gegroeid dan het bruto binnenlands product.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect