Advertentie

Bpost versterkt zich in VS

©BELGA

Bpost heeft een meerderheid van de aandelen van de Amerikaanse pakketvervoerder Landmark Global gekocht. Daarmee beschikt het Belgische postbedrijf over een nog uitgebreider logistiek netwerk en klantenbestand voor zijn pakketoplossingen van en naar Noord-Amerika.

Landmark Global is een toonaangevende vervoerder van grensoverschrijdende pakketten, voornamelijk tussen de VS en Canada en naar andere bestemmingen. Het bedrijf werd opgericht in 2005 door Dave Mays en heeft zijn hoofdzetel in Californië. Het telt een 75-tal werknemers en beschikt over zeven operationele vestigingen in de VS en twee in Canada. De omzet in 2012 bedroeg ongeveer 50 miljoen dollar.

Bpost heeft sinds 2010 al een meerderheidsparticipatie in het Amerikaanse postbedrijf MSI en zal zijn bestaande Amerikaanse pakketbusiness onderbrengen bij Landmark Global.

Dankzij de samenwerking met Landmark kan Bpost International zijn geografische spreiding over Noord-Amerika vervolledigen en zijn klanten in drie continenten (Europa, Noord-Amerika en Azië) zo een nog bredere waaier aan internationale mail- en pakketoplossingen aanbieden', zegt woordvoerder Piet Van Speybroeck. Bovendien laat dit toe om nog beter in te spelen op de snel groeiende Amerikaanse e-commercemarkt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud