Advertentie
Advertentie

'Drietal weken vertraging door J&J-vaccin'

©REUTERS

De beperkte leveringen van het coronavaccin van Johnson & Johnson bezorgden de vaccinatiecampagne volgens de taskforce vaccinatie een drietal weken vertraging.

Voor het volledige tweede kwartaal wordt op dit moment uitgegaan van in totaal zo'n 450.000 dosissen van het vaccin van Johnson & Johnson (J&J), de helft van wat vooraf was aangekondigd.

'Het is bijzonder jammer omdat we net in die laatste fase zitten met hoge volumes en de jongeren die aan bod komen. Het ziet er naar uit dat het in juni en juli niet meer zal veranderen', stelt Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce vaccinatie, zaterdag tijdens de wekelijkse persbriefing.

Volgende week krijgt België opnieuw 1,2 miljoen vaccins. Het gaat om meer dan 800.000 vaccins van Pfizer/BioNTech, 167.000 van Moderna, 125.000 van AstraZeneca en slechts 24.000 van J&J. Hoeveel vaccins J&J in de weken nadien zal leveren, is nog onbekend. 

'Het zal geen mega toename zijn die we in juli mogen verwachten', aldus Ramaekers. 'In totaliteit gaat het om een drietal weken vertraging in functie van onze initiële inschattingen, waarbij we toch hoopten op meer J&J-vaccins.'

In de week die start op 28 juni wordt er in België een levering van 696.000 dosissen van het AstraZeneca-vaccin verwacht. Die zijn nodig om de tijd tussen een eerste en tweede dosis van dat vaccin terug te kunnen brengen van twaalf naar acht weken. 'Dat is absoluut de ambitie. Het vergt wat gepuzzel, maar we hebben er goede hoop op. Al beloven we het nog niet vandaag', aldus nog Ramaekers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud