Dutordoir: 'NMBS moet af van militaire structuur'

Spoorbaas Sophie Dutordoir begrijpt de anonieme getuigenissen. ©Dieter Telemans

NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir heeft begrip voor het spoorpersoneel dat anoniem getuigt over de hiërarchische, militaire structuur bij het spoor.

Dutordoir, inmiddels een jaar aan de slag bij de NMBS, wil er een nieuwe bedrijfscultuur organiseren. Dat zegt ze naar aanleiding van een 'Pano'-reportage over het Belgische spoor. Daarin vertellen anonieme medewerkers over de bedrijfscultuur bij de NMBS, die sommigen als 'dictatoriaal' omschrijven.

De spoorbaas zegt veel begrip te hebben voor het gevoel dat mensen in de reportage hebben geuit. 'Het gaat om een cultuur die ik niet zou typeren als dictatoriaal, zoals in de reportage gezegd, maar toch als militair, zeer hiërarchisch, met zeer weinig ruimte voor feedback. Het is een zeer sanctionerende cultuur.'

Bij de NMBS heerst een zeer sanctionerende cultuur.
Sophie Dutordoir
Topvrouw NMBS

'Ik wil al die mensen van goede wil die hier werken meer autonomie en verantwoordelijkheid geven', zegt Dutordoir. 'De focus bij de NMBS moet liggen op de eigen mensen én op de klant. Ik heb gemerkt dat mensen elkaar hier aanspreken met een nummer. Daar moeten we vanaf.'

Geen politieke benoemingen

Dutordoir wil de NMBS even slagvaardig maken als Bpost en Proximus, twee andere overheidsbedrijven. Ze wil ook komaf maken met politieke benoemingen en mensen alleen nog voor hun vaardigheden en kwaliteiten kiezen.

Eerder had de spoorbaas al een stevige aanvaring met de machtige voorzitter Jean-Claude Fontinoy, de luitenant van MR-vicepremier Didier Reynders, nadat ze in het parlement had duidelijk gemaakt dat ze geen politieke inmenging pikt.

Alle leidinggevenden zullen opnieuw worden opgeleid. 'Mijn kaderleden moeten leren chef te zijn. Ze moeten alle soorten boodschappen kunnen overbrengen, ook slechte. En ze moeten leren hun verantwoordelijkheid op te nemen als individu.'

Dutordoir trok eerder al aan de alarmbel over de nood aan een cultuuromslag bij de NMBS. Ze eiste in de Kamercommissie Infrastructuur een betere samenwerking tussen het personeel en minder bemoeienis van de raad van bestuur. Volgens haar werken de afdelingen volledig los van elkaar, zijn de verantwoordelijkheden te versnipperd en ontbreken concrete doelen. 

Voor de nieuwe topvrouw moet de NMBS focussen op drie kernactiviteiten: reizigers veilig, stipt en comfortabel op hun bestemming brengen, treinen goed onderhouden en in de stations een klantvriendelijk onthaal bieden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud