Advertentie
Advertentie

Ecolo voert forcing voor meer vrouwen in bedrijfstop

Françoise Chombar is één van de weinige vrouwelijke ceo's van Belgische beursgenoteerde bedrijven. Maar in augustus geeft ze de scepter bij Melexis door aan een man. ©Tim Dirven

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Diversiteit, Sarah Schlitz (Ecolo), wil meer vrouwelijke bestuurders en directieleden in beursgenoteerde bedrijven.

Moet de overheid beursgenoteerde bedrijven strenger verplichten hun bedrijf te vervrouwelijken, beginnend bij de top? Voor de Franstalige groenen is het antwoord onomwonden ja, zegt Sarah Schlitz (Ecolo), federaal staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Diversiteit.

Beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht minimaal een derde vrouwen en een derde mannen in hun raad van bestuur aan te stellen. Als ze dat weigeren, kunnen na verloop van tijd de vergoedingen van de bestuurders worden geschorst. Voor zover bekend is dat nog nooit gebeurd.

40
procent
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (foto) pleit voor minimaal 40 procent vrouwelijk bestuurders.

Schlitz is van plan die wet te evalueren. Een op de drie bedrijven volgt de genderregels nog niet, zegt ze. Daarom moet de wet strenger worden. Ze pleit er daarnaast voor de lat hoger te leggen: aan de bedrijfstop zou 40 procent vrouwelijk (en mannelijk) moeten zijn. Ze wil die genderregels ook in het directiecomité, het door de CEO geleide managementniveau dat rapporteert aan de raad van bestuur en de dagelijkse leiding van het bedrijf waarneemt.

Het plan staat niet vermeld in het regeerakkoord. Daarin valt hoogstens de algemenere ambitie te lezen dat de overheid ‘een actieve genderpolitiek zal voeren’, alsook ‘een voluntaristisch genderbeleid dat structurele en historische onevenwichten aanpakt’. Wel is volgens Schlitz Europese wetgeving in de maak die in dezelfde richting gaat.

Mannenbastions

België telde vorig jaar 1.098 bestuurders van beursgenoteerde bedrijven, van wie een derde - 365 - vrouwen waren. Twee jaar eerder was dat nog een kwart, tien jaar geleden minder dan een tiende.

Op de beurs zijn er nog mannenbastions, maar het gaat vooral om kleinere bedrijven, zoals Softimat of Sucraf. De top vijf van de vrouwelijkste beursgenoteerde bedrijven bestaat uit Nyrstar, Melexis, VGP, Van De Velde en Solvay.

Het beeld van de directiecomités ziet er anders uit: vorig jaar werden slechts vier beursgenoteerde bedrijven geleid door een vrouw: Solvay, Van De Velde, Sioen en Melexis. Bij dat laatste bedrijf kondigde Françoise Chombar deze week haar afscheid als CEO aan. Michèle Sioen is bezig het gelijknamige familiebedrijf van de beurs te halen.

Het voorstel van Schlitz maakt deel uit van een breder plan over genderneutraliteit. Ze wil het volledige relancebeleid van de federale regering met een man-vrouwbril bekijken, op zoek naar onevenwichten. Veel projecten zullen werk opleveren voor de bouwsector en IT-bedrijven, legt ze uit, waar vooral mannen werken. ‘We moeten opletten dat vrouwen die kans niet missen’, zegt ze.

Schlitz pleit ervoor via anonieme data een beter beeld te krijgen van de salarisverschillen en wil een strakker plan kunnen opleggen om er iets aan te doen.

Ze stelt daarnaast voor de selectietesten voor overheidspersoneel op genderdiscriminatie te screenen, net als de samenstelling van de jury die over die aanwervingen oordeelt.

Ook voor het dichten van de loonkloof tussen mannen en vrouwen ambieert Schlitz strengere wetgeving. Ze pleit ervoor via anonieme data een beter beeld te krijgen van de salarisverschillen en wil een strakker plan kunnen opleggen om er iets aan te doen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud