Federale ambtenaren staken

Minister Steven Vandeput. ©Photo News

De federale ambtenaren staken vandaag tegen wat ze hun 'stiefmoederlijke behandeling' door minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) noemen. Het openbaar vervoer wordt niet getroffen.

De vakbonden protesteren met hun staking tegen de 'aanvallen' van minister Vandeput op het ambtenarenapparaat. Ze verwijzen onder meer naar het afbouwen van de vaste benoeming, het beknibbelen op de verlofregeling of het invoeren van interimarbeid.

De staking zou 'vrij algemeen' opgevolgd worden, verwacht ACV-secretaris Mark Saenen. Onder meer in de federale overheidsdiensten, de sociale zekerheidsinstellingen, de federale wetenschapsinstellingen, de gevangenissen en de gesloten centra wordt niet gewerkt.

Bij het openbaar vervoer (NMBS) en Bpost wordt niet gestaakt.

De komende weken zou, volgens de vakbonden, nog meer actie gevoerd worden. Er lopen onderhandelingen met het kabinet-Vandeput over een nieuw statuut voor de federale ambtenaren, maar het water tussen beiden blijkt erg diep te zijn. 'Het is best mogelijk dat we elke week een dag staken', aldus Saenen. 'Mogelijk via beurtstakingen in de provincies.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud