Hart Boven Hard brengt 10.000 manifestanten op de been

Tienduizend mensen kwamen symbolisch op de langste tafel kloppen op de manifestatie van Hart Boven Hard. ©BELGA

De derde Grote Parade van burgerbewegingen Hart Boven Hard en Tout Autre Chose heeft 10.000 mensen samengebracht aan de langste tafel van België.

De manifestatie begon aan het Brusselse Noordstation en trok van daaruit naar de Pachecolaan en de Berlaimontlaan, waar een tafel van bijna een kilometer lang gebouwd werd. Daar schoven alle aanwezigen aan tafel om er letterlijk op tafel te kloppen, om duidelijk te maken dat ze opnieuw aan de onderhandelingstafel van de democratie willen zitten. 

Rond 15.30 uur werd het even stil en lazen 100 vertegenwoordigers de Normaliteitsverklaring van de burgerbewegingen voor. Daarin stellen ze luidop de vraag aan de beleidsmakers wat nu wel en niet normaal is. 'Voor het derde jaar op rij hebben we een mooi en duidelijk signaal gegeven. We hebben aan de regering getoond dat manifesteren ook op een andere manier kan', vertelt Ciska Hoet van Hart Boven Hard.

Thema's als de kloof tussen arm en rijk, de vreemdelingenkwestie en werkgelegenheid kwamen duidelijk naar voren bij de vele deelnemende verenigingen als Vluchtelingenwerk Vlaanderen, 11.11.11, Oxfam, Femma en Sociaal Werk Actie Netwerk en bij de deelnemende partijen PVDA, Groen en sp.a.

'Er moet absoluut op tafel geklopt worden, want de mensen die nu aanwezig zijn, staan voor een grotere groep kwetsbare mensen. Je ziet dat ook aan de eisen zoals betaalbaar wonen, betaalbare facturen, maar ook opkomen voor mensen in nood', stelde sp.a-voorzitter John Crombez. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content