Advertentie

'Leer kinderen op school programmeren'

Het robotje Bo helpt kinderen te leren programmeren. Het werd voorgesteld in Las Vegas tijdens de Consumer Electronics Show. ©AFP

Professoren Informatica van de vijf Vlaamse universiteiten pleiten ervoor om leerlingen op school te leren programmeren. Anders dreigt Vlaanderen achterop te raken.

Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vrijdag. Groot-Brittannië is het eerste land ter wereld waar kinderen van hun vijf jaar tot het einde van het middelbaar zullen moeten leren programmeren. Die verplichting gaat volgend schooljaar in.

Het Forum voor Informaticawetenschappen ijvert voor hetzelfde idee. De organisatie, ook gekend als 'i22n', werd enkele maanden geleden opgericht door informaticaprofessoren van de vijf Vlaamse universiteiten.

"Op dit moment is informatica in ons basis- en middelbaar onderwijs meestal beperkt tot het leren gebruiken van software zoals Word, Powerpoint of Excel. De evolutie in de informatica gaat zo snel dat je kinderen beter kunt leren hoe ze zelf software kunnen maken", zegt professor Frank Neven van de UHasselt.

Het onderwijs lijkt zo met enige vertraging de leermogelijkheden te volgen die steeds meer beschikbaar komen, gaande van de programmeertaal voor kinderen Scratch, over Mindstorms van LEGO tot projecten die het licht zien dankzij het financieringsplatform Kickstarter (zie de bijgevoegde links). 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud