MR-voorzitter Chastel: 'N-VA is meest loyale partner'

MR-voorzitter Olivier Chastel draait de bladzijde van de Francken-crisis om.

Als het van de Franstalige liberalen afhangt, gaat de regering-Michel door. Ook na de verkiezingen. Dat is de boodschap van MR-voorzitter Olivier Chastel in een weekendinterview met L'Echo.

‘Als ik over heel de legislatuur kijk, dan is de N-VA waarschijnlijk de meest loyale partner geweest’. Zo biedt MR-voorzitter Olivier Chastel tegenwicht voor de kritiek op de ‘deloyale’ N-VA, die in de Francken-crisis de regering op haar grondvesten deed daveren en premier Charles Michel in verlegenheid bracht als ‘handpop’ van de N-VA.

De bladzijde wordt omgedraaid. De voorzitter van de Franstalige liberalen wijst erop dat dit zowat de beste regering is die hij kent. ‘Ik herinner me geen andere regering waarin we ons verkiezingsprogramma zo duidelijk hebben kunnen vertalen’, zegt Chastel.

En hij gaat een stap verder. Hij wil graag tekenen voor Michel II, ‘en waarom niet met dezelfde partijen?’, zo geeft hij aan  met de N-VA verder te willen gaan.

De voorzitter van de MR verwacht geen problemen meer over Francken. Het onderzoek naar folteringen in Soedan zal enkel aangeven of het uitwijzingsbeleid, wat een zaak is van heel de regering, moet worden bijgestuurd.

Kernuitstap

Over de kernuitstap is er volgens Chastel ook een compromis mogelijk. ‘De N-VA heeft een becijfering gevraagd van de gevolgen voor de bevoorradingszekerheid en de prijs voro de bedrijven en gezinnen. Dat lijkt me niet in contradictie met het regeerakkoord’, zo geeft Chastel aan dat  ook dat dossier ontmijnd kan worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content