Advertentie

Maertens (Voka): 'Politici, wees meer ondernemer'

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. ©Photo News

De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka heeft ‘Iedereen ondernemer’ als centrale thema voor haar Nieuwjaarsreceptie gebombardeerd.

‘Werknemers, ambtenaren, politici,… Iedereen zou de ingesteldheid moeten hebben van een ondernemer’, zegt topman Hans Maertens. ‘Wees creatief, neem risico, ga ervoor. Dat zijn de dingen die werknemers, ambtenaren en politici vaker zouden moeten nastreven’, vindt Maertens.

Volgens Voka zijn er twee grote obstakels die mensen verhinderen te ondernemen. ‘Een eerste is dat er onvoldoende lef is. We durven niet meer te excelleren. Er heerst een zesjescultuur, maar zes op tien is niet genoeg. Dat moet veranderen’, aldus Maertens.

Een tweede probleem zijn te veel regels. ‘Dit land staat bekend door zijn complexiteit en regelneverij. Politici, wees meer ondernemer en doe daar iets aan. Vereenvoudig de regels voor onze arbeidsmarkt en onze sociale zekerheid. Vereenvoudig de vergunningen.’

Zeker op het vlak van de arbeidsmarkt is er volgens Voka nog heel wat werk. Door de aantrekkende economie komen er jobs bij, maar vinden bedrijven niet altijd de juiste profielen. De Vlaamse werkgeversorganisatie pleit daarom voor meer flexibiliteit, een betere activering van werkzoekenden en het langer aan de slag houden van oudere werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud