Op weg naar flexibeler ouderschaps- en zorgverlof

Werknemers kunnen onder meer verlof opnemen om te zorgen voor hun kind. ©Marcel van den Bergh/Hollandse Hoogte

De meerderheidspartijen willen dat werknemers ouderschapsverlof, zorgverlof en paliatief verlof flexibeler kunnen invullen.

Wie vandaag sociaal verlof wil opnemen om te zorgen voor zijn kind of een ziek familielid, moet zich houden aan strikte regels. Werknemers kunnen vier maanden voltijds thuisblijven, acht maanden halftijds of twintig maanden voor een vijfde van de werktijd. Voor die niet-gewerkte periodes krijgen ze een uitkering.

Eens werknemers in het stelsel zijn gestapt, ziet elke week er hetzelfde uit. Wie deeltijds ouderschapsverlof opneemt, moet bijvoorbeeld minstens twee maanden week na week halftijds thuisblijven.

Flexibiler invullen

De federale meerderheidspartijen willen het mogelijk maken om dat verlof soepeler in te vullen, kondigt N-VA-Kamerlid Jan Spooren aan in Het Laatste Nieuws. 'Ouders die een co-ouderschapsregeling hebben met hun ex, kunnen erbij gebaat zijn om de week dat ze de kinderen hebben thuis te zijn en de week zonder kinderen voltijds te werken', zegt hij.

De N-VA'er heeft daarom een wetsvoorstel ingediend dat het mogelijk moet maken om binnen dezelfde maand met verlofdagen te schuiven. Dat zou wel enkel kunnen in overleg met de werkgever en zou dus niet zo maar kunnen worden geëist.

77.000 mensen

CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri heeft een gelijkaardig wetsvoorstel ingediend, waardoor ook CD&V gewonnen is voor het idee. Ook Open VLD en de MR zien er heil in, waardoor het een kwestie van tijd lijkt vooraleer de flexibele regeling er komt.

Vorig jaar namen gemiddeld bijna 77.000 mensen een vorm van sociaal verlof op, blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Dat kostte de overheid 230 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content