Rousseau en Magnette ronden ‘snuffelronde' af

PS-voorzitter Paul Magnette (links) en sp.a-preses Conner Rousseau. ©BELGAIMAGE

De voorzitters van sp.a en PS willen volgende week hun verslag af hebben dat ‘in het ideale geval’ de weg vrij maakt voor een nieuwe federale regering.

Dat zeiden de twee sociaal-democratische kopstukken zaterdag aan de VRT voor het begin van de Superkern tussen de leiders van de tien partijen die de huidige mandatenregering van premier Sophie Wilmes steunen. 

Rousseau en Magnette namen eind mei het initiatief voor wat ze een ‘snuffelronde’ noemden om een nieuwe federale regering te vormen. De huidige mandaatregering-Wilmes kan nog tot eind juni voorruit, maar het draagvlak voor het verlengen van die regering is er niet. 

De twee maakten een ronde langs de diverse andere politieke partijen ‘om af te toetsen of er na de coronacrisis nieuwe openingen zijn’, zei Rousseau zaterdagmiddag in Brussel. ‘Die openingen zijn er. Nu is het zaak om te zien of we die openingen verder kunnen vergroten’. Magnette zag op zijn beurt ‘een aantal convergenties en congruenties’ maar ‘nog geen meerderheid’. Nu de gesprekken zijn afgerond denkt de sp.a-voorzitter het verslag van hun snuffelronde ‘volgende week of niet lang daarna’ te kunnen presenteren. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud