Advertentie

Snel ontslag voor brugpensioen hoeft niet

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft overgangsmaatregelen ingevoerd, zodat werknemers zich niet nog snel moeten laten ontslaan ©BELGA

Het is nu 100 procent zeker: werknemers hoeven niet meer voor 31 oktober ontslagen te zijn om nog onder de huidige regeling met brugpensioen te kunnen gaan. Bovendien zullen werknemers die nu in aanmerking komen voor het brugpensioen, dat recht behouden, ook als ze langer aan de slag blijven.

De onderhandelaars van de regering-Michel zijn in het regeerakkoord overeengekomen om de leeftijd waarop werknemers met brugpensioen kunnen, vanaf volgend jaar te verhogen van 60 tot 62 jaar. Voor zware beroepen en mensen met een lange loopbaan wordt dat 58 in plaats van 56 jaar.

2 jaar extra
De leeftijd waarop werknemers met brugpensioen kunnen, wordt vanaf volgend jaar verhoogd van 60 tot 62 jaar. Voor zware beroepen wordt dat 58 in plaats van 56 jaar.

Wie nog onder de oude voorwaarden met brugpensioen wilde gaan, moest voor 31 oktober in opzeg zijn geplaatst. Om alle formaliteiten rond te krijgen moest een werknemer daarom ten laatste op 22 oktober ontslagen worden. Dat leidde tot heel wat chaos in bedrijven, waarbij werknemers snel ontslagen werden opdat ze nog onder de huidige voorwaarden met brugpensioen zouden kunnen gaan.

Overgangsmaatregelen

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) overlegde de voorbije dagen over overgangsmaatregelen met de vakbonden en de werkgeversorganisaties. Eergisteren lekte in De Tijd uit dat hij van plan was om de deadline voor ontslag te verschuiven van 31 oktober naar 31 december en er ook voor te zorgen dat werknemers die momenteel met brugpensioen kunnen, dat ook na Nieuwjaar nog zullen kunnen. Dat ‘kliksysteem’ moet vermijden dat mensen snel ontslag zouden nemen omdat ze volgend jaar niet meer onder de verstrengde voorwaarden vallen.

De ministerraad gaf donderdagochtend groen licht aan de overgangsmaatregelen. Peeters sprak over een ‘wijze’ beslissing, die een ‘win-winsituatie’ met zich meebrengt voor zowel werkgevers en werknemers, als voor de overheid. Ze zorgt er ook voor dat in de wetgeving niet met terugwerkende kracht moet worden gewerkt, wat voor een duidelijk juridisch kader zorgt, én dat de betrokken werknemers minstens enkele maanden langer aan de slag blijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud