Van Overtveldt: 'Nog dit voorjaar oplossing voor Arco-coöperanten'

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). ©BELGA

Samen met de beursgang van Belfius - die gepland is tussen april en juni - komt er ook een oplossing voor de 800.000 Arco-coöperanten, zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt aan de VRT.

De regering-Michel sprak bij de regeringsvorming in 2014 af dat de 800.00 Arco-coöperanten deels zouden vergoed worden. Er zou een potje voorzien worden van 600 miljoen euro of 40 procent van de oorspronkelijke inleg van de coöperanten.

Maar een oplossing liet op zich wachten. Maar nu dient er zich een opportuniteit aan en dat is de beursgang van Belfius. 'Het is niet zo dat het totaal onmogelijk is om iets met Belfius te doen als Arco niet geregeld is. Maar het lijkt me wel evident om de twee dossiers gekoppeld te houden.'

Het is niet zo dat het totaal onmogelijk is om iets met Belfius te doen als Arco niet geregeld is. Maar het lijkt me wel evident om de twee dossiers gekoppeld te houden.
Johan Van Overtveldt
Minister van Financiën

Volgens de VRT zal Belfius nog voor de beursgang een extra dividend uitkeren, geld dat deels gebruikt kan worden voor de vergoeding van de coöperanten. De vraag is evenwel of Europa deze keer wel de regeling zal aanvaarden. De vorige keer werd een uitgewerkte oplossing voor de Arco-coöperanten door Europa vernietigd.

Goed gesternte

De verwachting is dat Belfius nog voor de zomer naar de beurs trekt. 'De beurzen staan vandaag op relatief hoge niveaus. Dus op dat vlak zitten we onder een goed gesternte. Maar er spelen nog andere elementen mee. De voorbereiding is perfect verlopen. Ik denk dat er veel voor pleit om de zaak voor de zomer af te handelen', aldus Van Overtveldt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content