Vlaams Belang kiest in oktober nieuwe voorzitter

Vlaams Belang kiest nieuwe voorzitter. ©BELGA

Vlaams Belang kiest in oktober een nieuwe voorzitter. Tot dan blijft Gerolf Annemans aan het hoofd van de partij. Ondervoorzitter Chris Janssens krijgt de opdracht een analyse te maken van het ontgoochelende verkiezingsresultaat.

Het partijbestuur was volgens Gerolf Annemans eensgezind. Over de uitslag wilde de voorzitter niet veel kwijt om de analyse van Chris Janssens niet te hypothekeren. Partijleden, verkozenen en bestuurleden kunnen hun analyse in de volgende weken aan hem overmaken. Hij wilde enkel kwijt dat de trend van de jongste jaren, met dalende resultaten, zich heeft voortgezet.

Het partijbestuur zal zich binnen enkele weken in conclaaf terugtrekken om zich onder meer over de analyse te buigen en de personeels- en financiële problemen te bespreken die het gevolg zijn van de uitslag. Het Vlaams Belang donderde ook financieel naar beneden na de electorale klap zondag. De partij houdt maar 2 miljoen euro dotatie over, tegenover 4,5 miljoen voor 25 mei. 

Met de resultaten van deze analyse zal de nieuwe voorzitter dan aan de slag kunnen. Die wordt in oktober verkozen. 'Tot die dag blijf ik voorzitter zodat de patij in rust en eensgezindheid aan de toekomst kan werken', zei Annemans.

Hij wees er ook op dat hij bij zijn aantreden als voorzitter de 'verjonging, vernieuwing en verfrissing' naar voor geschoven had als zijn prioriteit. Dat is overigens ook te merken aan het hoge aantal jongeren dat zondag verkozen werd, de ondervoorzitters Barbara Pas en Chris Janssens, jongerenvoorzitter Tom Van Grieken en Barbara Bonte. 

'The cut is deep', zo blikte de voorzitter terug op de verkiezingen. Maar hij benadrukte dat Vlaams Belang overeind blijft in alle parlementen. 'We vertegenwoordigen een kwart miljoen Vlaamse kiezers en mogen of willen hen niet in de steek laten', luidde het.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud