Advertentie

Voka steunt niet-stakers met advertentie

Ondernemersorganisatie Voka heeft een advertentie in Het Belang van Limburg geplaatst om niet-stakers te steunen. Opvallend: in dezelfde krant staat ook een boodschap van de vakbonden van de krant. Die vinden dat de regeerakkoorden niet door de beugel kunnen.

‘Bedankt mama en papa... en al de mensen die vandaag werken en meebouwen aan mijn toekomst! ‘, zo luidt de advertentie van Voka Limburg.

'Voka bedankt diegenen die wel aan de slag gaan’, verduidelijkt de organisatie in een persbericht. ‘Op deze actiedag focussen de media enkel op diegenen die eigenlijk niet in actie komen maar een dagje extra niet-werken aan hun weekend toevoegen.' 

Voka erkent weliswaar het recht op staken, maar oordeelt dat een staking nooit een enkele job heeft gecreëerd. ‘Wat de vakbonden vandaag doen is pesten naar het werk’, luidt het. ‘En een actie tegen de regering uitvechten op de kap van onze bedrijven en onze ondernemingen is echt absurd. De economische schade is enorm. Daar worden we met zijn allen de dupe van.’ Voka schat de schade bij Limburgse bedrijven alleen op zo'n 6,5 miljoen euro.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van Mediahuis – de krantengroep waar ook het Belang van Limburg bij hoort – kan zich niet in het standpunt van de werkgeversorganisatie vinden. Zowel het Belang van Limburg als Gazet van Antwerpen pakken op hun beurt uit met een boodschap in de krant waarin ze de achterliggende reden van de staking uitleggen.

‘De regeerakkoorden zijn niet rechtvaardig, niet evenwichtig, niet doeltreffend’, schrijft de vakbond. ‘Actie is nodig voor echte sociale vooruitgang.’

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud